Utvrđena rang lista kandidata za sredstva namijenjena za kulturu

2. Aprila 2010.
1 min. za čitanje

U srijedu, 31.03.2010. godine, u Sali za sjednice Općine Lukavac, Komisija za raspodjelu sredstava namijenjenih za kulturu i udruženja, je pregledavši pristigle projekte po Prvom javnom pozivu za 2010. godinu, izvršila bodovanje projekata prema važećim Kriterijima za raspodjelu sredstava i utvrdila rang listu kandidata za dodjelu planiranih sredstava.

Po ovom javnom pozivu, za projekte udruženja građana, aplicirala su 34 udruženja građana i na njih 21 raspoređeno 20.100 KM. Od 8 prijavljenih KUD-a, njih 6, jer dva nisu zadovoljila važeće Kriterije, će biti isfinansirano po ovom pozivu sa ukupno 9.000 KM. Javne ustanove, njih 7 od prijavljenih 13, dobiće ukupno 7.300 KM, dok će za izdavačku djelatnost biti raspoređeno 6.000 KM. Kada su u pitanju udruženja građana, za projekat Nove romske nade

–„Zdravstvena zaštita Roma“ odobren je najveći iznos 2.000 KM. Gradskom KUD-u Lukavac iznos odobrenih sredstava je 2.200 KM, JU LTV Lukavac 1.700 KM, dok su iz područja izdavačke djelatnosti, romani „Meša i život“ Redže Hankića i „Priče iz ludnice“ Šabanović Saliha, vrednovani sa najvećim brojem bodova i u skladu s tim, za oba odobrena sredstva u iznosu po 1.400 KM: Konačnu Odluku o raspodjeli sredstava, koja će biti uslovljena dinamikom punjenja budžeta, donosi Općinski načelnik.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

samo mi je zao sto nije objavljeno koja KUD nisu prosla

sve treba dat načelniku neka nosi u devetak još koji mjesec što mu je preosto vladavine nije narod više budala.

mamu im lopovsku

Druže moj neće on još u Devetak ovo su parlamentarni izbori a ne opštinski (nažalost)

a gdje su SIOUX-i ponos grada??? 🙂

STA CES JARANE NE GLASAJU FURACI IZ GRADA ZATO NAM SELJACI POLITIKU VODE…