Udarne rupe na putevima u Lukavcu prouzrokovale ogromne štete na vozilima

3 min. za čitanje

Velike količine sniježnih padavina u proteklih nekoliko dana na području naše općine uzrokovale su otežano kretanje i promet kako pješaka tako i motornih vozila. Ipak, ono čemu svjedočimo iz godine u godinu jeste to da nakon što se snijeg otopi, na putevima širom lukavačke općine nastaju udarne rupe koje ozbiljno ugrožavaju na prvom mjestu sigurnost u saobraćaju a zatim i imovinu građana.

To je posebno izraženo ove godine jer je zbog lošeg kvaliteta izvođenja radova na asfaltiranju puteva primjetan znatno veći broj udarnih rupa.
Na adresu naše redakcije pristigao je veliki broj prijava i pritužbi na stanje puteva u samom gradu.

“Želim da vas izvjestim da se nakon ulaza u Lukavac (odmah nakon semafora) nalazi rupa na putu napunjena oborinskim vodama zbog koje je veliki broj građana Lukavca u posljednih 24 sata uništio svoje automobilske gume. Policija nije nadležna da obavjesti nadležne službe po ovom pitanju, a općinska mail adresa trenutno
nije u funkciji pa Vas molim da o ovome napravite prilog i obavjestite nadležne institucije” –
navodi se između ostalog u jednom od pisama upućenih na adresu redakcije SodaLIVE.ba.

Tragom ove informacije posjetili smo vulkanizerske radnje u neposrednoj blizini lokacije na koju se naši posjetitelji žale i dobili slijedeće informacije:

U vulkanizerskoj radnji auto-servisa “Euro DamJas”, zbog oštećenja vozila prilikom nailaska na udarne rupe u Lukavcu, u protekla četiri dana izvršeno je 25 intervencija.

Uglavnom su to oštećene ili potpuno uništene automobilske gume, felge, krajnice i lafeti na automobilima. Samo tokom jučerašnjeg dana u periodu od 16.00 do 17.00 sati, zbog oštećenja vozila prouzrokovanih nailaskom na udarne rupe imali smo pet intervencija. Procjena štete, ovisno o vrsti vozila te profilu guma i točkova kreće se od 60 do 500 KM
– rečeno nam je u auto-servisu “Euro DamJas”    

Radnici vulkanizerske radnje “Meske”, koja se također nalazi u blizini puta gdje su udarne rupe najizraženije, zbog oštećenja vozila imaju pune ruke posla.

“U protekla četiri dana zamijenili smo preko 150 automobilskih guma raznih profila koje su uništene zbog nailaska vozila na udarne rupe. Sramotno je da se Lukavcu ovakve stvari dešavaju jer ne dolaze nam samo stanovnici Lukavca nego i oni koji u naš grad dolaze sa područja cijele BiH pa i regiona. Kakvu će sliku o našem gradu ti ljudi imati nakon svega?” – pitaju se uposlenici vulkanizerske radnje “Meske”.

Na kraju nam ostaje da upozorimo sve vozače koji dolaze u Lukavac da posebnu pažnju obrate na udarne rupe, a posebno na lokacije kod raskrsnice u Modracu (ulazak u grad nakon prolaska pored semafora, zatvoreni pružni prijelaz Fabrike sode) i kod TC “Omega”, jer udarne rupe dubine preko 20 cm i širine oko 50 cm su “sakrivene” i napunjene oborinskim vodama.

VOZAČI OPREZ!!!

[nggallery id=75]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
23 komentara