Učimo plesati bečki valcer

22. Aprila 2010.
2 min. za čitanje

U Univerzitetskoj dvorani Tuzla već drugu sedmicu za redom, uspješno se održava besplatna plesna škola. Približava se 07.maj, a Tuzlaci se polako pripremaju za obaranje Guinnesseovog rekorda.

Svake srijede i petka u terminima od 17 sati i 17 sati i 45 minuta, u Univerzitetskoj dvorani Tuzla održava se besplatna plesna škola u kojoj zaljubljenici ove vrste umjetnosti uče korake bečkog valcera. U ovoj školi učiti plesati mogu svi, bez obzira na starosnu dob. Kako kaže Nihad Agić, jedan od instruktora plesa, ova besplatna škola plesa je jako dobra ideja, jer ima puno ljudi koji zaista žele da plešu, ali nisu imali priliku do sada da nauče.

”Dobro se zabavljamo, a uz to i učimo osnovne plesne strukture bečkog valcera. Zadovoljan sam odzivom parova i ovom prilikom pozivam sve građane Tuzle da nam se pridruže. Oborimo Guinnessov rekord 07.maja!”,kazao je Nihad Agić. Među polaznicima plesne škole je i student Američkog Univerziteta u Tuzli Darko Mišić. ”Utisci su odlični, ideja je dobra. Ja poznajem jako puno djevojaka i momaka koji bi također došli da plešu, ali nemaju partnera”, kaže Mišić. “Ovo je super!!!!Pozitivna stvar i odlična ideja. Dolazim 07.maja obavezno”, rekla je i studentica Medicine Sanela Džafić koja također svoje prve plesne korake uči upravo u besplatnoj školi plesa koju vodi Univerzitetski plesni klub.

A organizator manifestacije obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru, Radio Kameleon, poziva i one koji nemaju plesnog para da se registruju kao i da dođu u besplatnu školu plesa ukoliko još ne znaju plesati bečki valcer. Ovisno od broja takvih postoji mogućnost i formiranja plesnih parova među prijavljenima. Registrovati se mogu na www.valcer.ba.

(SodaLIVE.ba/Sponzorisani članak)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eeee….fino fino….treba mi partnerica za plesanje,imal koja zainteresovana!? 😛