Tuzlanski list za ličnost godine proglasio Jadranku Kosor

2 min. za čitanje

U povodu obilježavanja treće godišnjice, Tuzlanski list, po već ustaljenoj praksi, dodjeljuje priznanja i nagrade osobama iz Bosne i Hercegovine i regije. U izboru čitatelja, redakcije i menadžmenta, za osobu godine izabrana je Jadranka Kosor, premijerka Republike Hrvatske.

Na prigodnoj svečanosti, koja je održana noćas u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, laureatima su dodijeljene plakete i priznanja.

Najuspješnijim političkim ličnostima, privrednicima, umjetnicima, i drugim uspješnim pojedincima i kolektivima, čiji je rad ostavio traga u protekloj godini recesije, a koji su izabrani za dobitnike priznanja Tuzlanskog lista dodijeljene su plakete i priznanja.

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja su Jadranka Kosor, ličnost godine u regiji zapadnog Balkana, Sulejman Tihić, predsjednik SDA BiH i Doma naroda Skupštine BiH najbolji je političar u BiH, dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, dobuio je priznanje za doprinos međunarodnoj afirmaciji BiH, dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, najkooperativniji je političar u BiH, Vlada FBiH dobila je priznanje za doprinos monetarnoj disciplini i za uspješne pregovore sa MMF-om, dr. Svetlana Cenić, profesor Banjolučkog univerziteta, dobila je prizanje za borbu protiv korupcije u BiH, Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, za doprinos sigurnosti BiH, dr. Denis Bećirović, potpredsjednik Kluba SDP-a BiH u Zastupničkom domu Skupšine BiH, za odbranu i afirmaciju državnosti BiH.

Zdravko Krsmanović, načelnik Opštine Foča, proglašen je najboljim načelnikom u Republici Srpskoj, Asim Sarajlić, načelnik Općine Vogošća, najbolji načelnik u FBiH, Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, najbolji je menadžer u regiji, Nihad Imamović, predsjednik ASA Hollding, najbolji menadžer u FBiH, Rešad Husagić, direktor Rudnika “Kreka”, najbolji menadžer u Tuzlanskom kantonu, mr. Almazaga Ćatović, najuspješniji promotor turizma, Enis Bešlagić najbolji je glumac, Halid Bešlić, estradna ličnost godine te Miren Aljić novinar godine Tuzlanskog lista.

(FENA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner