Tuzlanski aerodrom zatvoren, letovi otkazani

1 min. za čitanje

Međunarodni aerodrom Tuzla zatvoren je do daljnjeg zbog velikih troškova održavanja piste u zimskim uslovima.

“Otkazani su redovni putnički letovi za Frankfurt i Istanbul, koji bi mogli biti ponovo uspostavljeni tek kada nastupi ljetni red letenja”, potvrdio je direktor ovog aerodroma Enver Jukanović.

On je naveo da je linije za Tursku i Njemačku, koje su saobraćale dva puta sedmično, koristio samo mali broj stanovnika Tuzlanskog kantona, što nije moglo pokriti obaveze koje je Međunarodni aerodrom Tuzla imao prema kompaniji “BH Airlines”.

“Nezavisne novine” u današnjem izdanju navode da Međunarodni aerodrom Tuzla ne posjeduje kompletnu opremu za zimsko održavanje, da zbog visokih troškova održavanja manevarskih površina gubi likvidnost, a da su zaposleni na aerodromu posljednju platu dobili za avgust prošle godine.

Jukanović je rekao da je neizvjestan datum ponovnog otvaranja aerodroma i uspostavljanje redovnog putničkog saobraćaja, dodavši da će od kantonalne i federalne vlasti tražiti način da se smanje sredstva koja je od njih do sada tražio “BH Airlines” kako bi Tuzla imala redovnu avio-liniju.

“Ako uspijemo, onda ćemo sa ‘BH Airlinesom’ potpisati ljetni red letenja. Ako ne, onda ćemo čekati nekog tur operatera ili ćemo se opredijeliti da radimo čarter letove”, rekao je Jukanović.

(SRNA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner