Tuzla: Obućar priznao da je zapalio svoju radnju

14. Januara 2010.
1 min. za čitanje

U obućarskoj radnji vlasništvo Edina Delića (51) u tuzlanskom naselju Sjenjak jučer poslje ponoći izbio je požar koji je prostoriju u potpunosti uništio. Vatra je zahvatila i stan Semira Salihovića, direktora Tuzlanske televizije, koji stanuje na prvom spratu, iznad obućarske radnje. Salihović je u trenutku izbijanja požara spavao u stanu.

Salihović, kojem su izgorjeli kuhinja i stolarija na jednom dijelu stana, ovaj događaj nije želio komentirati. Samo petnaest minuta nakon što je požar buknuo, tuzlansku policiju putem telefona kontaktirao je vlasnik obućarske radnje Delić, koji je priznao da je sam podmetnuo požar. ”Delić je odmah lišen slobode, a potom saslušan i kriminalističke obrađen. O motivima je rano govoriti”, kazao nam je Miralem Malkić, portparol MUP-a TK.

Ispred radnje koju je vatrena stihija za petnaest minuta potpuno uništila bio je parkiran automobil ”opel kadet” Mersihe Zukić, čiji je prednji dio zahvatila vatra. ”Stubište je bilo puno dima, a vatra je dosezala i do četvrtog sprata. Srećom, osim gareži koja se vidi s vanjske strane prozora, nije bilo štete u ostalim stanovima”, rekla je jedna stanarka zgrade. Uviđaj su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije MUP-a TK, a požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments