Taksisti sa novim tablicama ne mogu van BiH?

5. Decembra 2009.
2 min. za čitanje
taxitablicaMeđu sarajevskim taksistima posljednjih dana kruži priča kako sa novim registarskim tablicima sa oznakom “TA” ubuduće neće moći ni za privatne potrebe napustiti BiH, te kako su neki od njih već vraćeni sa granice.
U Udruženju “Sarajevo-Taxi” su nam kazali kako im se nekolicina taksista javila s informacijom da su neki od njihovih kolega navodno vraćeni sa granice, ali da im se nije javio niko ko je zaista vraćen i ko bi tu priču mogao potvrditi. Kažu da, koliko su oni upoznati sa propisima, do toga ne bi trebalo dolaziti.

– Uvođenje posebnih registracija za taksi vozila smatramo dobrim jer će to spriječiti ilegalno taksiranje, ali ukoliko se ove tvrdnje pokažu tačnim onda ćemo reagirati. Zatražili smo od Ministarstva komunikacija i prometa BiH zvanično pojašnjenje, iako su nam usmeno već pojasnili da se to ne bi trebalo dešavati – kazali su nam u Udruženju “Sarajevo-Taxi”.

U Ministarstvu za promet i komunikacije su nam kazali kako su i oni čuli da su neki taksisti navodno vraćeni, ali da prema trenutno važećim zakonima i propisima to ne bi trebalo da se dešava.

– Poslali smo informaciju preko Ministarstva vanjskih poslova, a oni proslijedili diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, tako da mislim da su u svim državama upoznati sa novim izgledom tablica. Taksistima niko ne može osporiti korištenje privatnog automobila za odlazak bilo gdje – pojasnio nam je Dario Bušić iz Odsjeka za drumski i željeznički transport u MInistarstvu komunikacija i prometa BiH.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments