Sušić: “Moj cilj je plasman na naredno Evropsko prvenstvo”

3 min. za čitanje

Kontaktirali su me čelnici Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH s kojima sam usmeno dogovorio preuzimanje selektorske funkcije, rekao je juče Safet Sušić, proslavljeni bh. fudbaler.

Već duže vrijeme se spekuliše o mogućem nasljedniku Miroslava – Ćire Blaževića, dosadašnjeg selektora fudbalske reprezentacije BiH, te su mnoga imena dovođena u vezu s pomenutom funkcijom. Ipak, juče je potvrđeno da je Sušić najbliži selektorskoj klupi, što bi trebalo da bude potvrđeno naredne sedmice.

“Prihvatio sam ponudu predsjednika Saveza prema kojoj bi trebalo da preuzmem funkciju selektora fudbalske reprezentacije BiH. Postoji obostrano odobravanje pomenute mogućnosti, tako da je potrebna samo pismena potvrda našeg dogovora. Naš dogovor nije definitivan dok ga ne potpišemo”, rekao je Sušić.

Proslavljeni bh. fudbaler bi selektorsku palicu trebalo zvanično da preuzme nakon sjednice Izvršnog odbora N/FS BiH, koja bi trebalo da bude održana 29. decembra.

“Vjerujem da se do sjednice Izvršnog odbora neće promijeniti dogovoreno, te da ću nakon sjednice zvanično potvrditi preuzimanje reprezentacije. Vrlo je važno da sam zajedno sa Savezom uspio postići kompromis kojim možemo biti zadovoljni. Sve ostalo je na rukovodstvu krovne bh. fudbalske kuće. Ukoliko me zvanično pozovu, prihvatiću njihov poziv. Osjetio sam da je ovo najbolji trenutak da preuzmem tim i nadam se da ćemo uspjeti realizirati dogovorene detalje”, istakao je bivši fudbaler Sarajeva.

Ukoliko Safet Sušić preuzme funkciju selektora najjače fudbalske selekcije naše zemlje, njegov primarni cilj bio bi plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

“Ako moja interesovanja ozvaniče i ako potpišem ugovor o preuzimanju selektorske klupe, onda ću prezentovati svoje planove i ideje. Naravno da je cilj plasman na naredno Evropsko prvenstvo čime bismo svi bili zadovoljni. Pored toga, želim napraviti dobru atmosferu u reprezentaciji, odnosno oko našeg najjačeg tima. Vjerujem da imamo kvalitetne igrače koji će imati snage da odgovore na sve izazove i nastave s još boljim igrama”, rekao je Sušić osvrnuvši se na predstojeći kvalifikacioni ciklus.

“Vjerujem da ćemo, bez obzira na protivnike, igrati važnu ulogu u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo. Nadalje je nezahvalno prognozirati prije nego što potpišem ugovor o preuzimanju tima”, dodao je Sušić.

Safet Sušić, najbolji bh. fudbaler u proteklih pedeset godina, te nekadašnji prvotimac Sarajeva i PSŽ-a, zvanično je kandidovan od strane Bogdana Čeke, člana N/FS, a zeleno svjetlo je dobio od ostala dva člana. Sa Sušićem su, navodno, kontaktirali i određeni članovi Izvršnog odbora N/FS BiH, koji su mu garantovali svoj glas i podršku.

(SodaLIVE.ba/Nezavisne)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner