Studenti najavili štrajk glađu!

9. Oktobra 2010.
1 min. za čitanje

Oko 50 studenata Univerziteta u Tuzli proveli su noć ispred zgrade Vlade TK. Studenti ne odustaju od zahtjeva koji se odnosi na bezuslovni prelazak sa treće na četvrtu godinu studija.

Kako je istakao predstavnik studenata, Admir Skenderović, učesnike štrajka jutros je oko 03.00 sata kontaktirao rektor Univerizeta u Tuzli, prof.dr. Enver Halilović, te im obećao da će u ponedjeljak sazvati hitnu sjednicu Senata.

Ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima već danas, studenti ujutru kreću u štrajk glađu. Nekoliko studenata tokom noći zatražili su i medicinsku pomoć, zbog čega su ljekari i medicinski tehničari Službe hitne medicinske pomoći intervenisali dva puta.

(SodaLIVE.ba/FOTO: Darko Zabuš)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SRAMOTA ZA NASU VLADU 🙁

Kakav strajk gladja djeco draga, idi te kuci ucite da vam se ne ponovi isto to opet iduce godine.
Da ste na vrjeme ucili i rasporedili vrijeme kao ostalih 19 500 studenata nebi bili u toj situaciji da poristie i molite nadlezne organe(koji su ovag puta upravu moram priznati) za rokove i satro bezuslovni prelazak(to moze pasti na pamet samo studentima u BiH i to na UNTZ nigdje vise to nema)!
Zato moj vam je svajet kuci uzet knjigu dobro zagrijati stolicu i dat uslov legitimno i normalno ko svi ostali studenti!
Pozdrav,
US'UNTZ…

Slazem se sa US'UNTZ treba sjesti i nauciti. Ne kazem da je na UNTZ sve regularno jer sam i sam bio student ali uglavnom ej moj problem sto sam padao na ispitima. Treba sjesti i uciti gotova prica.

treba uvesti red u obrazovanje a ne da imamo pismeni ispit u 10 sahati onda u 12 sahati usmeni ispit iz istog predmeta. Da, studenti su ove godine dobro prevareni, primjenom Bolonje, sistema obrazovanja koja Hrvatska ukida jer citiram ”nije se dobro pokazala”

Univerzitet u Tuzli bi trebao kao prvo obezbijediti dovoljan broj kvalitzetnih profesora,asistenata i ostalih stručnih kadrova koji su potrebni za normalan rad univerziteta.Kakav je to univerzitet kad se profesor na pravnom fakultetu pojavi jedanput godišnje na zadnji ispit u oktobru i to iz Mostara ili Sarajeva ????