fbpx

Snimak tuče tokom sjednice Skupštine Kosova, napadnut premijer Kurti

1 min. za čitanje

Tokom sjednice Skupštine Kosova opozicioni zastupnici su premijera Kosova Albina Kurtija polili vodom dok je bio za govornicom, što je dovelo do tuče opozicionih zastupnika sa članovima vladinog kabineta i zastupnika premijerovog Pokreta Samoopredjeljenje, javlja Anadolija.

Zastupnik opozicione Demokratske partije Kosova Mergim Lushtaku je prišao sa flašicom vode i poprskao premijera Kurtija za govornicom, a potom je poprskao i gađao flašicom zamjenika premijera Besnika Bislimija koji je sjedio u dijelu za ministre pored govornice.

Međusobne optužbe

Reagovali su odmah ostali ministri koji su tijelima okružili premijera kako bi ga zaštitili i došlo je do tuče sa opozicionim zastupnicima.

Sve je trajalo nekoliko minuta.

Do napada je došlo u trenutku kada je premijer Kurti govorio o dogovoru u vezi deeskalacije situacije na sjeveru Kosova i pominjanja da je kriminalcu Milanu Radojičiću prethodna vlast ukinula potjernicu, prije nego što je Samoopredjeljenje došlo na vlast.

Nakon tuče predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca dao je pauzu od pola sata i pozvao skupštinsko osiguranje da obavi svoj posao.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments