SIPA uhapsila pet osoba i zaplijenila 4,5 kg droge

1 min. za čitanje

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) proveli su 17. marta na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva, Dervente i Šipova opsežnu policijsku akciju u kojoj je pet osoba uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama.

U policijskoj akciji koja je imala za cilj razbijanje organizirane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem narkotičkih sredstava na međunarodnom nivou pretreseno je sedam stambenih i drugih objekata te više automobila.

Pronađeno je i oduzeto više od 4,5 kilograma heroina i skanka, novca u iznosu od 42.000 KM koji vjerovatno potječe iz izvršenja krivičnih djela, više mobilnih telefona i SIM kartica te drugih predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Tri osobe uhapšene su tokom noći, a nakon provedene kriminalističke obrade su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predate Tužilaštvu BiH, dok su dvije osobe puštene na slobodu.

Policijskim službenicima SIPA-e podršku u akciji dali su pripadnici Granične policije BiH i MUPRS-a.

(SodaLIVE.ba/FENA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner