fbpx

Ruski raketni napad uništio teretni brod koji se zove “Tuzla”

1 min. za čitanje

Teretni brod u turskom vlasništvu pogođen je projektilom na jugu Ukrajine u luci Herson, što je prouzrokovalo požar, sudeći po video snimku s mjesta događaja i izvorima s terena.

Projektil je u utorak pogodio most broda “Tuzla” izazvavši požar, saopćila je pomorska zaštitarska kompanija Ambrey. Video snimak pokazuje u plamenu komandnu sobu broda.

Reuters je uspio potvrditi lokaciju na temelju brodova i zgrada koje se vide na videu, a koji odgovaraju datoteci i satelitskim snimcima tog područja.

Brodom, koji je zaglavljen u luci od februara 2022. godine, upravljala je kompanija Cayeli Shipping, koja nije komentarisala ovaj događaj.

Dvanaest turskih brodova zarobljeno u ukrajinskim lukama, uključujući Kherson, koji nisu obuhvaćeni dogovorom o žitu u Crnom moru uz posredovanje UN-a.

U utorak navečer je došlo do napada, najvjerojatnije na luku, i čini se da je eksplozivno punjenje pogodilo brod. Turskim brodovima u Khersonu upravlja kostur posade tako da nema ozlijeđenih ni žrtava”, rekao je izvor za Reuters.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments