Radnici GIKIL-a pustili vagone sa koksom za Tvornicu sode

1 min. za čitanje

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva Sindikata hemije i nemetala FBiH, uz prisustvo predstavnika Sindikata i Štrajkačkog odbora Global Ispat Koksne industrije Lukavac i kantonalnog ministra industrije, još jednom je upozoreno na svu ozbiljnost stanja u Koksnoj industriji Lukavac.

Ukazano je na to da radnici ne odstupaju od traženja dvije zaostale plaće, a ulje na vatru dolile su vijesti o mogućoj represiji ako se ne prekine blokada izvoženja robe. Kantonalno ministarstvo i uprava GIKIL-a pozivaju na razgovor i traženje kompromisa. Radnici su pustili vagone sa koksom za lukavačku Tvornicu sode, ali kažu da od zahtjeva ne odstupaju.

(SodaLIVE.ba/FTV)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ovo nisu smijeli nikako uraditi, pustili vagone sa koksom za Tvornicu sode, bez obzira sto ide za sodu…jer to u konacnici znaci da su popustili pod pritiskom i nisu do kraja istrajali u svojoj namijeri to jeste borbi protiv tajkuna i kriminala u ovj fabrici….
ali u svakom slucaju trebaju i dalje biti uporni i ne dopusiti vise da se iznese ni igla iz fabrike a kamoli puni vagoni koksa…

sve obustaviti…

ali to sto je njima lose stanje, ne znaci da svojim sugradjanima, prijateljima i kolegama trebaju napraviti isto. zaustavljanjem proizvodnje u sodi bi samo stetu napravili i uzrokovali zaostatke plata i u drugoj fabrici. treba istrajat u svojim zahtjevima ali ne na stetu ostalih.

Stara narodna: “Nek i komsiji krava crkne pa makar i moja djeca ne imala mlijeka.”

Samo tako, treba sve upropastit jer jos uvijek nije dovoljno lose. Nek ono ne puca 🙂

adbanner