Protest radnika GIKIL-a odražava se i na druge firme

1 min. za čitanje

Protesti radnika Koksne industrije Lukavac, a zatim i blokada izvoza gotovih proizvoda, uzrokovani zbog nepoštivanja prošlogodišnjeg dogovora sa upravom kompanije i dvije neisplaćene plate, odražavaju se i na druge firme.

Naime, danas se oglasio Sindikat Tvornice sode iz Lukavca koji kantonalnu Vladu i upravu GIKIL-a poziva da nađu rješenje ovog problema. Ako bi to izostalo, mogla bi biti ugrožena i proizvodnja u Tvornici sode, koja u krečnim pećima koristi proizvode Koksne industrije. Sindikat Tvornice sode podržava opravdane zahtjeve radnika Koksne industrije, a krivce za ovakvo stanje vidi u upravi kompanije Global Ispat i Vladi Tuzlanskog kantona. Vlada je sinoć reagirala saopćenjem u kome ističe da bi uprava GIKIL-a trebala osigurati isplatu dvije zaostale plaće u četiri, umjesto 6 rata, uz redovnu isplatu za protekli mjesec. Sve bi trebalo završiti do juna ove godine. Radnici Koksne industrije i dalje traže da se dvije zaostale plate, kojim su od jula prošle godine, praktično beskamatno kreditirali kompaniju sa 3 miliona maraka.

(SodaLIVE.ba/FTV)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

takoo i treba samo protestuj te ,, nedaj te ima maknuti, jer ako sad popustite i odustane te od svoji namjera , ne pise vam se dobro, odmah mozete mijenjati firmu jer neznate sta vas onda ceka…zato budite uporni….

Da su barem prije mijenjali firmu, bilo bi im bolje.

Za buduce komentare, ima jeftin pravopis u knjizari.

odlazu neizbjezno, ljudi trebaju pocet traziti neki drugi posao, jer ovo nece na dobro izaci. bolje druga firma nego biro, nema vise ni sa biroa para, em manje para a jos i krace. pravite rezime i pravo na http://www.fluor.com u potragu za poslom.

adbanner