Pretučen učenik 2. razreda osnovne škole: Njegovi drugovi snimali

1 min. za čitanje

Još uvijek traje istraga o napadu grupe učenika na dječaka u osnovnoj školi “Mate Demarin” u Medulinu kada su nasrnuli na njega udarivši ga u glavu, trbuh i genitalije, potvrdila je u utorak istarska policija dodavši kako poduzima sve kako bi se utvrdili okolnosti ovog događaja.

Otvorilo se i pitanje: je li škola odmah nakon nemilog događaja poduzela sve potrebne korake i je li bilo pokušaja zataškavanja?

Kako piše HRT, pretučen je učenik drugog razreda osnovne škole. Tuklo ga je više učenika, pa i oni stariji, dok su drugi to snimali.

“Dijete iz Medulina više je puta doživjelo nasilje. Prvi put kad je napadnuto, a drugi put kad se snimka dijelila”, rekla je Sabina Morosini Turčinović, psihologinja, Laboratorij socijalne psihologije.

Sve se događalo na školskom dvorištu i djeca nisu bila bez nadzora, kažu u školi. Dežurna učiteljica bila je udaljena 20-ak metara.

“Bez obzira što smo mi postupili po protokolu, odmah reagovali, zaustavili djecu, pozvali ih, razgovarali, nakon 5 minuta svi su bili u zbornici, oni su plakali, grlili se, ljubili, mirili, ne možemo opravdati nasilje, to nije put rješenja”, navodi Manuela Pinzan Chiavalon, direktorica OŠ “Dr. Mate Demarina”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner