fbpx

Pretučen učenik 2. razreda osnovne škole: Njegovi drugovi snimali

1 min. za čitanje

Još uvijek traje istraga o napadu grupe učenika na dječaka u osnovnoj školi “Mate Demarin” u Medulinu kada su nasrnuli na njega udarivši ga u glavu, trbuh i genitalije, potvrdila je u utorak istarska policija dodavši kako poduzima sve kako bi se utvrdili okolnosti ovog događaja.

Otvorilo se i pitanje: je li škola odmah nakon nemilog događaja poduzela sve potrebne korake i je li bilo pokušaja zataškavanja?

Kako piše HRT, pretučen je učenik drugog razreda osnovne škole. Tuklo ga je više učenika, pa i oni stariji, dok su drugi to snimali.

“Dijete iz Medulina više je puta doživjelo nasilje. Prvi put kad je napadnuto, a drugi put kad se snimka dijelila”, rekla je Sabina Morosini Turčinović, psihologinja, Laboratorij socijalne psihologije.

Sve se događalo na školskom dvorištu i djeca nisu bila bez nadzora, kažu u školi. Dežurna učiteljica bila je udaljena 20-ak metara.

“Bez obzira što smo mi postupili po protokolu, odmah reagovali, zaustavili djecu, pozvali ih, razgovarali, nakon 5 minuta svi su bili u zbornici, oni su plakali, grlili se, ljubili, mirili, ne možemo opravdati nasilje, to nije put rješenja”, navodi Manuela Pinzan Chiavalon, direktorica OŠ “Dr. Mate Demarina”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments