Potpisan Ugovor o rekonstrukciji petlje Šićki Brod

19. Marta 2010.
3 min. za čitanje

Predstavnici Federalne direkcije cesta i Konzorcija bh frmi danas su u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona potpisali Ugovor o rekonstrukciji petlje Šićki Brod. Rekonstrukcijom petlje u mnogome će se poboljšati putna povezanost grada Tuzle, te stvoriti preduslovi za kvalitetnije spajanje na magistralni put M-18 Orašje-Tuzla-Sarajevo.

U svom obraćanju domaćin današnjeg sastanka premijer Tuzalsnkog katnona Enes Mujić je istakao zadovoljstvo današnjim potpisivanjem, te dodao da je rekonstrukcija Petlje veiki projekat koji doprinosi povezivanju Tuzle i Tuzlanskog kantona sa drugim centrima u Bosni i Hercegovini, ali istovremeno zbog svog položaja znači mnogo i za povezivanje opština u Tuzlanskom kantonu”.

S obzirom da je investitor projekta Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Federalno ministarstvo komunikacija, Najil Šećkanović, Federalni ministar prometa i komunikacija je izrazio zadovoljstvo što konačno kreću radovi na rekonstrukciji petlje i deblokadi Tuzle i ovog dijal Tuzlanskog kantona.

„Vlada Federacije BiH je još prije dvije godine obezbijedila finansijska sredstva za rekonstrukciju petlje i dionicu puta od petlje do bolnice u Kreki u Tuzli, ali zbog se zbog određenih problema nije moglo pristupiti realizaciji projekta.” Istakao je ministar Šećkanović i dodao, „Današnje potpisivanje je istovremeno i najava potpisivanja i početka realizacije niza projekata u našem kantonu, a do maja mjeseca očekujemo i da ugovorimo niz projekata u vezi sa trasom puta Vc.”

Vrijednost ovog projekta iznosi 6,5 miliona KM, a izvođač radova je konzorcij bosanskohercegovačkih firmi kojeg čine CPM BH iz Lukavca, Integral iz Laktaša i Reveus iz Tuzle. U ime konzorcija ugovor je danas potpisao Dževad Bečić, direktor kompanije CPM BH.

„Ovo je samo prvi dio ukupnog projekta vrijednog oko 18 miliona konvertibilnih maraka. Federalna direkcija cesta već radi na stvaranju preduslova da uskoro potpišemo ugovore i pokrenemo realizaciju i drugog dijela koji podrazumijeva rekonstruciju i proširenje ceste od petlje Šićki Brod do bolnice u Kreki u Tuzli.” Istakao je na press konferenciji Ljubo Pravdić, direktor Federalne direkcije cesta.

Kako je istaknuto na današnjem sastanku rok za završetak radova na rekonstrukciji petlje, koja podrazumijeva i izgradnju dodatnih, trenutno nedostajućih krakova je osam mjeseci od dana potpisivanja ugovora tako da je za očekivati da do kraja godine Tuzla dobije savremeni zapadni ulaz i izlaz iz grada.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

dvije godine se nesto ceka.koji klosari.nego priblizavanje izbora pa se slucajno potrefilo.ma nemoze ih spasit 5 autoputeva kad bi uradili.najbolje bi bilo da zavrse do izbora,pa izgube izbore.kako bi mi bilo drago.