Pojedini predsjednici boračkih organizacija u funkciji SBB-a Fahrudina Radončića

24. Aprila 2010.
2 min. za čitanje

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić tvrdi da su protesti boračkih populacija pred zgradom Vlade Federacije BiH u Sarajevu politički zloupotrebljeni, a neredi isplanirani.

Tihić je je rekao da u prilog tome govori činjenica da je tokom protesta demonstrantima isplaćivan novac, naglasivši da su pojedini predsjednici boračkih organizacija u funkciji Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

Prema njegovom mišljenju, neredi su bili usmjereni prevashodno protiv SDA, njega lično i federalnog premijera Mustafe Mujezinović.

Gostujući u programu Federalne televizije lider SDA je ponovio da se u BiH ne smije živjeti u prošlosti, nego da se mora gladati u budućnost.

Govoreći o odnosima u regionu, Tihić je rekao da je potrebno pokrenuti procese kojim bi BiH, a ne entiteti, zaključila sporazume o specijalnim odnosima sa Hravatskom i Srbijom.

Tihić je ocijenio da je politika Hrvatske prema BiH veoma korektna za razliku od, kako je naveo, politika u BiH koje živi u prošlosti i radikalizujuju prilike u zemlji.

Govoreći posjeti Srbiji narednog mjeseca, lider SDA je rekao da je potrebno unaprijediti odnose dvije zemlje.

“U regionu svi moramo da razgovaramo, jer ćemo na taj način riješiti otvorene probleme koji postoje”, dodao je Tihić.

Današnji sastanak predsjednika Srbije Borisa Tadića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića i turskog predsjednika Abdulaha Gula u Istanbulu Tihić je ocijenio pozitivnim.

(SodaLIVE.ba/SRNA)

Podijeli ovaj članak
8 komentara
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

nabijem i Tihica vise i njegovu lopoviju on ce pricat o boljem razvoju BiH koliko godina je na vlasti dosad je trebo izgradit Bosnu da bude jedna od perspektivinij drzava u Evropi i da ima posla za narod i da penzije budu malo vece za penzionere a i da omoguci mladim da sebi nadju poso. A i sto se tice bezviznog rezima jedino mi jos nismo dobili to pa zar treba sto godina da se to dobije ko fol ne mogu napravit sto celni ljudi Evropske unije traze.
Pozz svima

Bravoo Predsjednice…
To sto kazete znaju svi oni koji malo zrelije razmisljaju…
A ovi primitivci to nikad nece razumjeti i uvijek ce biti na dnu!
Hvala Vam sto nas vodite putem ka Evropi!!!

hahahaha….loš mu je ovaj izgovor, al skroz…
moj tihiću 14 godina “vodis” državu, na račun boraca i penzionera, a kad im je pomoć najpotrebnija ti im okrećes leđa, i kriviš svoje buduće konkurente za vlastitu nesposobnost!
istina je imamo jaku i perspektivnu i zakonodavnu i izvrsnu vlast, kad kog imaju para viška povećaju sebi plaću, jer su načinili veliki pomak zadnjih 14godina, kao što se vidi!zar je jednom borcu koji zivi od 350KM i hrani četveročlanu porodicu potrebno da ga netko nagovori da protestuje!?zivi ti od te plaće , pa budi zadovoljan i sretan…sram neka te bude!

E moj Tihicu, i ako je od tebe dosta je. Bivsi sam borac i RVI i nisam clan ni jedne politicke partije. Vise sam ogorcen i nezadovoljan od onih koji su tamo protestovali ali ne toliko odnosom prema borcima koliko stanjem u kojem se drustvo nalazi jos od rata pa na ovamo. Vas bezobrazluk, bahatost i korupmiranost presli su svaku granicu. Sada ste poceli kao i u bivsoj komunistickoj drzavi da ljude vodite u policiju na sasluzanja, da bih na taj nacin slomili i izvrsili pritisak da se povinuju diktatu. Bas me interesuje do koje granice ste spremni ici u ocuvanju svoje prljave vlasti. Znajte da oni koji ceodgovarati za svoj lopovluk, pljacku drzave i njeno nesavjesno vodenje ste upravo vi i vama slicni…

E moj Tihiću viđel ti svog načelnikja Lukavca- Dževada Mujkića kako aplaudira Fahrudinu Radončiću na tribini u Četvrtak čak ga je i Radončić javno pohvalijo kako je jedini načelnik koji se neboji svoga šefa partije žalosno i tužno.

Vidim čisti se i SDA stranka. Ko zna možda u ovom prelaznom periodu glumaca političara i ostanu oni patrioti koji nisu karijeristi i koji će možda izaći iz sjene ovih skupo plaćenih igrača. Možda je ovo vrijeme kokuza.

uhhhh…jest Sda ucviko

Sta je bilo sa milijardu maraka viska od PDV-a. U cije dzepove su otisle te pare. Mogli ste napraviti 1/3 autoputa 5C………, pljacka drzave i naroda koja zeli da se legalizuje i minorizira.