Počinje operacija Gana

2 min. za čitanje

Danas će se do 13 sati u hotelu Hercegovina na Ilidži okupiti reprezentativci fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoči prijateljskog susreta sa Ganom 3. marta na Koševu.

Selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Safetu Sušiću utakmica sa Ganom ujedno će predstavljati debi na klupi Zmajeva. Osim toga, ovo okupljanje bh. reprezentacije poslužiće i da se selektor upozna sa većinom igrača. “Baza reprezentacije na Ilidži ostaje ista, pa danas očekujem da se reprezentativci pojave na Ilidži. S obzirom da su neki jučer igrali utakmice za svoje klubove, moguće je da bude opravdanih kašnjenja.

Tokom dana održaćemo i sastanak, kako bih upoznao igrače i da dogovorimo određene stvari”, kazao je selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

“Od sada će pozive za reprezentaciju dobivati samo oni igrači koji su standardni u svojim klubovima. Također, upozoriću igrače da paze na svoje izjave u medijima, jer ne želim da zbog toga imamo neke tenzije u ekipi. Protiv Gane želim pobjedu”, dodao je Sušić.

Sušić je za utakmicu sa Ganom pozvao otprilike iste fudbalere kao i njegov predhodnik na klupi Zmajeva Miroslav Blažević, sa razlikom što Pape u reprezentaciju nije pozvao Nemanju Supića, Adnana Mravca, Damira Mirvića, Ninoslava Milenkovića, Semira Štilića i Zlatana Bajramovića. Pape je za utakmicu sa Ganom pozvao slijedeće igrače: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Boris Pandža, Džemal Berberović, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Admir Vladavić, Ermin Zec, Senijad Ibričić.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ajmo Sajo Sarajlijo pokazite tim banana ljudima kako se igra fudbal 2:0 za Bosnu … Sretno Bosanci..

adbanner