Održana sjednica Kolegija OV Lukavac

2 min. za čitanje

Na jučer održanoj sjednici Kolegija OV Lukavac, utvrđen je dnevni red i termin održavanja 20. sjednice OV Lukavac. Sjednica će se održati 29.04.2010. godine u sali Policijske uprave Lukavac sa početkom u 9:00 sati i imat će 11. tačaka dnevnog reda.

Razmatrat će se Nacrt Zakona o prostornom uređenju i građenju, Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o pristupanju izradi regulacionog plana užeg dijela grada Lukavca, kao i Prijedlog Odluke o vodosnabdijevanju. Općinski vijećnici će na 20. sjednici razmatrat Izvještaj o radu za 2009. godinu sa finansijskim izvještajem i Program rada za 2010. godine JU Centar za kulturu Lukavac. Jedna od tačaka dnevnog reda odnosit će se na Zahtjev Sportskog saveza Općine Lukavac vezano za mogućnost obavljanja volonterskog staža Željka Zombre u okviru projekta volontiranja u osnovnim i srednjim školama.

Kolegij OV Lukavac je jučer upoznat i sa Informacijom Službe za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti Općine Lukavac o održanom sastanku sa predsjednicima općinskih MZ-a, kao i sa Zahtjevom Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama Lukavac za dodjelu zgrade urbanizma na korištenje i s tim u vezi donešeni određeni zaključci.

Kolegij je također upoznat sa Obaviješću Udruženja građana Vatrogasnog društva „Amer Handanović“ Puračić i građanina Zebulon Pinkasa, kao i sa Informacijom o mogućnosti realizacije Zahtjeva MZ Puračić za produženje roka iz Odluke Općinskog vijeća Lukavac broj: 01-02-1-9/2000 od 01.10.1999. godine. Prihvaćen je Prijedlog Radio Televizije Lukavac, da općinski vijećnici učestvuju u radio emisiji u određenom terminu, kako bi javnost upoznali o svojim aktivnostima.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kakav kolegij žalosno ko je sve u vijeću dobro ova država ikako funkcijoniše.

adbanner