Održana 63. vanredna sjednica Vlade TK

1 min. za čitanje

Vlada je dala saglasnost na Odluku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva o utvrđivanju kriterija za korištenje sredstava sa potrošačke jedinice „Intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima“, a nakon što je jučer saglasnost na ove kriterije dala i nadležna Komisija Skupštine Tuzlanskog kantona.

U skladu sa ovom Odlukom sredstva planirana na ovoj poziciji dodjeljivat će se privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom, a koja u održavanju tekuće likvidnosti nisu u mogućnosti da plaćaju zdravstveno osiguranje te za postizanje ekonomske samoodrživosti privrednih društava sa većinskim državnim kapitalom.

Dio sredstava namijenjen je i za realizaciju Programa mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije ostali ili ostaju bez posla, a koji će se realizovati posredstvom Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

U skladu sa danas odobrenom Odlukom dio sredstava planiran je i za pozajmljivanje javnim preduzećima, odnosno za realizaciju Ugovora o pozajmici Koksno-hemijskom kombinatu Lukavac, u cilju realizacije Programa rješavanja radno-pravnog statusa radnika ovog društva.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner