Održana 58. vanredna sjednica Vlade TK

3 min. za čitanje

Vlada je dala saglasnost na Odluku Ministarstva finansija o utvrđivanju Plana novčanih tokova za period oktobar-decembar 2009. godine i Odluku o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Kantona za ovaj period.

Osnov za ove odluke je drugi Rebalans Budžeta Tuzlanskog kantona koji je usvojila Skupština Tuzlanskog kantona.
Oprativni plan je za posljednji kvartal 2009. godine povećan za nešto više od 5 miliona KM i ukupno iznosi 115 155 301,69 KM. Time su stvoreni uslovi da se realizuju sve obaveze definisane Rebalansom Budžeta.
Vlada je danas donijela i Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda i izdataka u Budžetu Tuzlanskog kantona. Između više budžetskih korisnika preraspoređeno je ukupno 51 650 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je prihvatila Rebalans Finansijskog plana Kantonalne agencije za privatizaciju za 2009. godinu. Rebalansom je Finansijski plan Agencije za 2009. godinu smanjen za 17 371 410 KM, a razlog je što nije završena planirana prodaja Rudnika krečnjaka „Vijenac“, Rudnika nemetala Kladanj i „Livnice čelika“ Tuzla.

Iz Finansijskog plana je isključena i prodaja veterinarskih stanica jer su općinska vijeća podnijela zahtjeve za njihovo izuzimanje iz procesa privatizacije.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku ministra za rad i socijalnu politiku kojom je odobren prijenos 450 000 KM JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Sredstva su namijenjena za obezbjeđenje materijalne sigurnosti nezaposlenih osoba za mjesec juli 2009. godine.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Program raspodjele sredstava planiranih u Budžetu Tuzlanskog kantona za nevladin sektor.
U skladu sa ovim Programom sa ukupno 256 310,00 KM bit će podržano 189 projekata organizacija i udruženja sa područja Tuzlanskog kantona koja su aplicirala na javni poziv.
Projekti se odnose na resore ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, obnove, razvoja i povratka, rada i socijalne politike, trgovine, turizma i saobraćaja, obrazovanja, nauke, kulture i sporta te poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na odluke Ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice kojima su odobrena namjenska sredstva za oblast okoliša, planirana za subvencije javnim preduzećima. Na ime sufinansiranja odvođenja oborinskih voda, proširenje i uređenje korita postojećeg potoka za potrebe ski lifa „Karaula“ u Kladnju JP „Karaula“ Kladanj dodijeljeno je 10 500,00 KM, a za sufinansiranje uređenja sedmične gradske pijace, u dijelu koji se odnosi na prikupljanje i odvodnju površinskih voda, odvodnju fekalnih otpadnih voda i nabavku kontejnera JP „Horizontala-Živinice“ doo Živinice odobreno je 30 000,00 KM.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments