Održan sastanak sa predstavnicima austrijskog LOT tima

19. Februara 2010.
1 min. za čitanje

U kabinetu općinskog načelnika održan je sastanak sa predstavnicima austrijskog LOT tima EUFOR-a.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici vjerskih zajednica sa područja općine Lukavac, te načelnik PU Lukavac Kasim Sinanović.Teme sastanka su bile su prava radnika i odnos vlasti sa vjerskim zajednicama a imale su za cilj da upoznaju novoimenovanog komandanta LOT tima sa stanjem na području općine Lukavac.

Polazeći od činjenice da je Lukavac industrijska sredina i da mnogo ljudi radi u velikim sistemima i kada njima ide dobro, ide dobro svima, a kada dođe do zastoja u normalnom funkcionisanju kolektiva onda se javi problem kako radnicima tako i nama, jer nemamo načina do pomognemo. Također, istakao bih da ostvarujemo izuzetnu saradnju sa vjerskim zajednicama na području općine Lukavac, izjavio je načelnik Dževad Mujkić.

Major Erich Scheider izjavio je da je veoma zadovoljan ishodom sastanka i da ga je obradovala prijateljska atmosfera koja je do sada stvorena sa njegovim prethodnicima i izrazio nadu da će se saradnja nastaviti na istom nivou.

(SodaLIVE.ba/RTVL)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

supeeer nece vise biti strajkova

e sto slagaste ljudima…pa nisu oni coravi vidjece oni pravu sliku za koji dan …kad firme dobro rade dobro je i Opstini i Nacelniku a kada je kakav problem Opstina nema nacina da pomogne…dobra taktika nema sta