Održan sastanak KO LDS

0 308

Na e-mail [email protected] dobili smo saopštenje za javnosti iz Liberalno demokratske stranke, koje prenosimo u cijelosti:

Redovnu sjednicu predsjedništva održao je Kantonalni odbor LDS Tuzla. Sastanak je održan u Sali za sastanke Centra za kulturu Lukavac.

Na sjednici je između ostalog bilo govora o zakazivanju izborne sjednice KO LDS Tuzla uz definisanje OO LDS. Takođe je bilo govora po pitanju održavanja Kongresa LDS BIH, kao i o metodologiji i načinu rada u narednih deset mjeseci. Veća rasprava vođena je o mogućim kooalicionom partnerima za opće izbore.

LDS je politička partija koja ima najviše šanse da na predstojećim općim izborima napravi značajan rezultat, stoga želi formirati jak tim. Kako na područiju naše države djeluje 86 političkih stranaka od kojih 5 vlada, nemoguće je da ostalih 80 rade same.

Iz tog razloga LDS poziva sve one koji misle, hoće, žele BiH kao modernu savremenu državu koja je okrenuta prema budućnosti da postanu kooalicioni parteri.

Kako je dogovoreno na sjednici predsjedništva razgovori o uključivanju u koaliciju će se voditi sa Našom Strankom, E 5, GDS-om, Strankom penzionera i SDU.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x