Održan okrugli sto FSA SDP BIH Lukavac

1 min. za čitanje

Sinoć je u organizaciji FSA SDP BiH i Općinske organizacije FSA SDP BiH Lukavac održan Okrugli sto o temi: ” Otvoreni razgovori sa radnicima i sindikalnim aktivistima” u okviru Projekta “Pravda radnicima sada”, kojem je prisustvovalo preko 50 aktivista i aktivistica.

Skup je održan o Hotelu Lukavac u Lukavcu, a prisutnim radnicima iz lukavačkih fabrika obratila se predsjednica FSA SDP BiH Besima Borić. Štampana brošura pod nazivom “Pravda radnicima sada” uručena je svim prisutnim na ovom skupu.

Publikacija donosi i niz prepreka za unapređenje položaja radnika, a neke od njih su donošenje novih zakona, kao što je zakon o zdravlju i sigurnosti na radu, tekst izmjena i dopuna Zakona o radu u kojem bi se dale veće ovlasti inspekcijama rada.
Analize su fokusurane i na osiguranje efiksne primjene zakona, te na jačanje kapaciteta raznih službi i Institucija kako bi namjere zakonodavca postale dobra praksa i primjetno poboljšanje svakodnevice radnika.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

pozdravljam ovakve okrugle stolove,ali zasto ne naprave jedan malo veci okrugli sto na temu:CIGANLUK U LUKAVCU evo zasto gospoda je sjedila u hotelu Lukavac a oko nje samo smece,zasto opstinari ne izmjeste romske porodice iz okolne zgrade.sramota i ruglo citavom Lukavc fuj.

pa kad neko kome smetaju romi u lukavcu bude spreman da izdvoji novcana sredstva kako bi se obezbijedio novi krov nad glavom tim ljudima onda ce mozda doci do toga . . .i to sa velikim naglaskom na mozda jer iseljavanje jedne etnicke ili nacionalne ili vjerske grupe sa nekog prostora iz nekog razloga je veoma veoma opasno na ovim prostorima jer se moze okarakterisati kao neka vrsta etnickog ciscenja

adbanner