Odigrana završnica 2. Školske kantonalne lige u odbojci

4. Aprila 2010.
2 min. za čitanje

Juče je u gradskoj dvorani u Lukavcu i OŠ “Lukavac grad” održana završnica II Školske kantonalne lige u odbojci za učenike i učenice osnovnih škola.

Takmičenje je organizovalo Društvo pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja Tuzlanskog kantona pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Na takmičenju je nastupalo 19 ekipa i to 10 ekipa djevojčica i 9 ekipa dječaka iz deset općina kantona. Ekipe su bile podijeljene u grupe A i B gdje su razigravale svako sa svakim po jednostrukom bod sistemu, a igralo se duže od mjesec dana svakog vikenda. U finalnu završnicu plasirale su po dvije ekipe iz svake grupe. U toku takmičenja odigrano je ukupno 44 utakmice, nastupalo je oko 230 učenika i 20 nastavnika voditelja.

Današnje finale je pokazalo da su učenici na slobodnim aktivnostima stekli odlična znanja iz tehnike i taktike igre i da mogu biti dobra baza za klubove.Takođe je ligaško takmičenje podiglo kvalitet školskih takmičenja i dalo priliku učenicima da realno pokažu svoja znanja. Posebno ineresantno bilo je to što se danas odigralo 8 utakmica i sve su završene rezultatom 2:1, a da nijedan set nije završen sa većom razlikom od 5-6 poena.Ta činjenica govori da su na završnicu došle najbolje ekipe i da je ligaško takmičenje pun pogodak kad je u pitanju školski sport, te da bi u budućnosti trebalo organizovati takmičenja i iz nekih drugih sportova.

Na kraju takmičenja je ministrica Mirzeta Hadžić Suljkić uručila priznanja i pehare pobjedničkim ekipama, a predsjednik društva Mr.sc. Adem Ferhatbegović i predsjdnik skupštine društva Admir Terzić, prof. uručili priznanja pedagozima tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao i školama učesnicama.

PLASMAN JE BIO SLIJEDEĆI:
Djevojčice

1.mjesto OŠ “Donja Orahovica”
2.mjesto OŠ “Tušanj”
3.mjesto OŠ “Safvet Beg Bašagić”

Dječaci

1.mjesto OŠ “Solina”
2.mjesto OŠ “Špionica”
3.mjesto OŠ “Donja Orahovica”

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments