Od sutra nova blokada saobraćaja

20. Aprila 2010.
2 min. za čitanje

U cilju razrješavanja situacije u kojoj se nalazi firma d.d. Lukavactrans u stečaju u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona održan je sastanak predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona, Općine Lukavac, Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Fonda Penzijsko/Mirovinsko – invalidskog osiguranja BiH (PIO/MIO), Kantonalne agencije za privatizaciju, kao i predstavnika obespravljenih radnika Lukavactransa u stečaju.

Obzirom da se na  sastanku nije pojavio Esad Hogić stečajni upravnik d.d. Lukavactransa od Nusreta Barčić predstavnika obespravljenih radnika firme u stečaju Lukavactrans d.d. saznajemo da bi već sutra od 10 sati ponovo mogao biti blokiran saobraćaj na dionici magistarlnog puta M 4 Tuzla –Doboj  u naselju Šićki Brod.

Iako je postignuta načelna saglasnost između Vlade TK i predstavnika radnika Lukavactransa, te PIO/MIO FBiH  o reprogramiranju dugovanja u visini od 600.000 KM zbog opstrukcije Stečajnog upravnika Esada Hogića do realizacije ovog Ugovora čini se da neće doći. Stoga radnici Lukavctransa u stečaju njih 67 ponoovo bi moglo na ulicu u nadi da će na taj način izraziti nezadovoljstvo i ovom akcijom natjerali stečajnog upravnika da potpiše Ugovor u ime obespravljenih radnika Lukavactransa.

Većina zahtjeva radnika Lukavactransa odnosi na izmirivanje obaveza koje Lukavactrans u stečaju ima prema Zavodu za zapošljavanje i Fondu Penzijsko – invalidskog osiguranja. Ostaje nada da će doći do potpisivanja Ugovora o reprograminranju dugovanja Lukavactransa u stečaju što bi značilo i rješavanje statusa za 67 obespravljenih radnika.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
8 komentara
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ma i ne trebaju se s sklanjati dok im se ne vrati sve ono za sta su radili sve godine.
I nek svi ispastaju zato sto oni nisu dobili ono sto je njihovo !!!

Trebaju drzat blokirano 24h pa morali bi “STOKA IZ VLADE” nesto poduzet ….

neka blokiraju cijelu petlju a ne samo magistralni put Tuzla-Doboj pa ce onda vidjeti kako ce sve ici puno brze sa ispunjenjem njihovih zahtijeva

blokira se jednom…i sta se dobije ??? nista
drugi put??? nista i sto je najzalosnije samo lukavac blokirate….ako vec blokirate nek svi ispastamo a ne samo Vasi sugradjani!!!

imate moju podrsku ali pravila su vam zarlicita !!!

Pozdrav svima, Ja sam petlja “Šićki Brod” apelujem na radnike dd Lukavactrans u stečaju da me ne blokiraju, jer ja sam tu da povezujem i druge ljude da im obezbjedim odlazak na posao u školu, a njima poručujem, uvažajući u potpunosti njihove zahtjeve, da krenu prema zgradi SODASO u kojoj je smještena vlada i da im blokiraju ulaz, prilaz, parking, prkno i šta već. Mnogi u ovo poslijeratno vrijeme blokiraše i ništa bitno ne promijeniše, osim što izazvaše velike zastoje i prouzrokovaše velike probleme ostatku radne i studentske populacije. Molim Vas, ne blokirajte jadnu petlju, idite pred vladu i JEBITE im mater, ništa bolje nisu ni zaslužili.

Treba ih sve popaliti.ljudi radili tolike godine a nigdje para.Esad Hogić stečajni upravnik d.d. Lukavactransa je veliko govno.ova drzava je prospast.usput jebem i dzevadu mujkicu zenu a i mater.da bogda gladan osto.nek on pravi puteve u devetaku a mi u gradu nemamo vode radi jednog duznika.mamu im jebem.

Nista samo cijelu petlju blokirat pa ces vidit kako se imaju pare za svakoga…to je moj prijedlog

To je zavrsena prica,da nisu odustali od blokade prije nekolko dana,nasto bi izganjali-ovako NISTA,sto se tice mjesta gdje ce blokirat,valjda su “skontali”da i svojoj djeci nedaju u Tuzlu u skolu.Nemojte se iznenadit da vas ovi “babini sinovi” od policije rastjeraju

POZIVAMO SVE LUKAVČANE DA SE UČLANE NA FACEBOOK STRANICU:

“VRATIMO LUKAVCU LUKAVACTRANS”