Oborimo Guinnessa u bečkom valceru

25. Marta 2010.
2 min. za čitanje

Registracija parova za obaranje Guinnessovog rekorda u plesanju bečkog valcera je počela. Do sada registrovano 20-ak parova! Registracija na www.valcer.ba!

Sedam dana od zvaničnog početka medijske kampanje obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru, na zvaničnom web sajtu valcera registrovalo se 20-ak parova za učešće u manifestaciji. To je samo jedan od brojnih pokazatelja da se Tuzlaci zahuktavaju za manifestaciju druženja prije svega. Spremni su ugostiti brojne ljude dobre volje koji će, zajedno s njima, otplesati bečki valcer i ući u istoriju Guinnessa. S toga pozivamo i ostale koji se žele dobro zabaviti, družiti i biti dio fantastične priče da se registruju i na taj način daju svoj doprinos u obaranju Guinnessovog rekorda . Mogu to učiniti na zvaničnoj web stranici www.valcer.ba. I oni koji još neznaju plesati valcer, a željeli bi učestvovati, nemaju razloga za zabrinutost. Univerzitetski plesni klub Tuzla već u aprilu za njih priprema besplatnu plesnu školu u kojoj će učiti plesati valcer.

Ova manifestacija je poziv svima koji žele da plešu i da se druže bez obzira na starosnu dob. Učešće u projektu potvrdilo je 12 Univerziteta iz cijele BiH a uključit će se i osnovne i srednje škole iz  Tuzlanskog kantona.

Manifestacija obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru na svijetu održat će se  07.maja 2010. godine u Tuzli. Organizator je Radio Kameleon Tuzla, zajedno sa agencijom Colosseum kao izvršnim producentom manifestacije i Univerzitetskim plesnim klubom.

Valcer je jedan od najsnažnijih simbola evropskog kulturnog kruga i njegova simbolička vrijednost je jasna Evropi. Od svoje pojave značio je negaciju konzervativnih društvenih i kulturnih vrijednosti. Tuzla će 07.maja ove godine biti mjesto gdje će najmanje 350 plesnih parova svojim valcerom oboriti Guinnessov rekord i pokazati da su dio Evrope. Budi i Ti dio spektakla! Dođi da plešemo!

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments