fbpx

NSBiH i zvanično suspendovan

1 min. za čitanje
NSBiH (Foto: depo.ba)
NSBiH (Foto: depo.ba)

U objašnjenju se navodi da je suspenzija bila neizbježna jer na Skupštini NSBiH nije donesen Statut prema FIFA-inim i UEFA-inim pravilima.

Izvršni komitet FIFA-e 28. oktobra 2010. zatražio je od NSBiH da usvoji adekvatan Statut najdalje do 31. marta 2011. Isto je 4. oktobra zatraženo i iz UEFA-e. Ipak, kako se to nije dogodilo na vanrednoj sjednici 29. marta u Sarajevu, NSBiH je izgubio sva prava koja je imao članstvom u FIFA-i i UEFA-i.

Ovom odlukom reprezentacija BiH i klubovi od 1. aprila više nisu učesnici međunarodnih takmičenja, dok ovaj slučaj ne bude riješen, navodi se u saopštenju. To također znači da od danas zvaničnici i predstavnici NSBiH ne mogu učestvovati ni u jednom međunarodnom događaju.

FIFA i UEFA duboko žale zbog ove odluke i uskoro će se sastati da pregovaraju o budućim koracima koji će što je prije moguće vratiti bh. nogomet pod njihovo okrilje, istaknuto je na kraju saopštenja.

 

(Sarajevo-x.com/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Navijaci su nasilni i huligani kad ne treba.
Sto ovu gamad iz NSBiH ne docekaju u haustorima i ne utohaju umjesto sto prave stete po gradu i tuku se medju sobom.
Navijaci, budite bar jednom korisni i uradite bar jednom nesto ispravno – potamanite ovo smece od ljudi u NSBiH da nas ne sramote po cijelom svijetu.

Sramota !!! Prema igracima koji su se toliko trudili, navijacima koji su ih bodrili i bili 12-ti igrac, stanovnistvu federacije BiH i svima onima kojima ova drzava i sam sport znaci nesto u zivotu!

Sve stvar jebene politike i nacionalizma, nema ovo veze sa sportom, gospoda se lijepo potrudila da nas unazadi jos vise i sve ono sto se postiglo u razvoju sporta u BiH neslavno je zavrsilo u kanti za smece.

Drzava bez sporta, pitam se sta je sledece na redu da gospoda usvoji…mozda zivot bez prava na penziono ili mozda zdravstveno a o socijali da i ne govorimo.

Crkni radeci da bi oni imali, umri pateci da bi se oni sirili !