Na oranici pronašao gomilu pušaka

15. Marta 2022.
1 min. za čitanje

U subotu je građanin iz Gradišta, mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu „Mikluševci“ uočio više pušaka te odmah obavijestio policiju.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojim je s mjesta pronalaska izuzeto devet starih pušaka repetirki, koje su djelomično neupotrebljive, objavila je policija, prenosi portal index.hr.

Izuzeto oružje pohranjeno je u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

“Nerijetko se građani pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima, dok ga oni građani koji oružje drže u domovima često čuvaju na neprikladan ili nepravilan način, čime ugrožavaju sigurnost građana i svojih domova”, navedeno je u saopćenju policije.

Iz tamošnje policije su poručili:

“Podsjećamo građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u toku. Zakonom o nabavki i posjedovanju oružja građana određeno je da je dobrovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dobrovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti krivični postupak”.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ha ha hocete malo senzacijalizma!
Kronika Vukovarsko-srijemske zupanije

Neki drže oružje na oranicama,dok ga u Bosni nema ni u kasarnama…