Na Lukavačkom sajmu turizma predstavnici Indonezije i Crne Gore

21. Marta 2010.
2 min. za čitanje

Za 8. Lukavački sajam turizma „LIST 2010″, jedini specijalizovani sajam turizma u FBiH, pored stalnih učesnika, pristižu i nove prijave, među kojima su i predstavnici Crne Gore i Indonezije. Sajam, kojem je i ove godine generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo okoliša i turizma, održat će se od 6. do 8. maja, a očekuje se zavidan broj izlagača iz Bosne i Hercegovine i sedam zemalja Europe i Mediterana.

Najavljena nam je snažna promocija turističkih potencijala Crne Gore, a sa ovogodišnjeg martovskog Splitskog sajma GAST 2010, najvećeg međunarodnog sajma prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme u Hrvatskoj, svoj dolazak u Lukavac na sajam su najavili predstavnici Indonezije. Cilj nam je zadržati autentičnost sajma kroz afirmaciju turističkog sektora u BiH i senzilibilirati bh javnost na povećanju interesa za domaće turističke proizvode. Takođe, cilj nam je grad Lukavac među sajamskim gradovima pozicionirati kao projekat dobrih susreta i kontakata turističkog sektora regije”, izjavio je Izet Nuhanović, direktor Sajma.

Na Sajmu će se predstaviti izlagači koji pokazuju i nude profitabilnost turističkog sektora: turističke organizacije i agencije, restorani, hoteli, moteli, udruženja koja se bave zdravom hranom, Asocijacija organskih proizvođača, lovačka udruženja, samostalne zanatske radnje, proizvođači meda i proizvoda od meda, mliječnih proizvoda, rukotvorina od kože, tkanina i drveta. Korak smo do cilja, a to je da Lukavački sajam turizma postane najznačajnija sajamska manifestacija u BiH u oblasti turizma, navode organizatori ove manifestacije.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

skontali crnogorci da su iracani vecinom iz lukavca, pa hajte na nase more.
lukavac- turizam (0 bodova).
sa ovakvom kvalitetom zraka, smecem, i rupama po putevima, mogli bi promovirat turizam mozda u somaliji. i to da im platimo put i smjestaj.

Super, fino je ovo cuti da je Sajam jaci iz godine u godinu

Lijepo je cuti da se manifestacije povecavaju i da je sve vise izlagaca. A sto se tice Crne Gore i njenog pimorja kazu koji su bili da se nemoze porediti sa hrvatskom.Invazija komaraca pojedose se ,nisu im ni plaze kazu nesto, muzika narodna iz svakog kafica dere.Sta im je dobro jesu cijene koje su skoro kao i kod nas.Tako da im preporuke nisu bog zna nesto od ljudi koji su bili tamo.