Misimović: Neću igrati za reprezentaciju sve dok je Blažević selektor!

3 min. za čitanje

597miskeodeNakon niza uvreda, osuda i optužbi, Zvjezdan Misimović odlučio se povući iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, sve dok na njenoj klupi sjedi selektor Miroslav Ćiro Blažević.

Medijska hajka, koju su posljednjih dana protiv Zvjezdana Misimovića vodili pojedini domaći i hrvatski mediji, a koju je (ne)svjesno podržavao selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, dovela je do toga da je Miske odlučio staviti tačku na i, i povući se iz nacionalnog dresa, sve dok na selektorskoj klupi sjedi Ćiro.

Neću više igrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok je Blažević selektor. Ne mogu to napraviti, jer više nemam povjerenja u njega“, potvrdio je ovu informaciju prije nekoliko trenutaka Zvjezdan Misimović.

Podsjetimo, Miske je slabo odigrao prvu utakmicu baraža sa Portugalom u Lisabonu, da bi ga nakon te utakmice selektor Blažević doslovno okrivio za poraz. Misimović nije mogao nastupiti zbog povrede u revanš susretu na Bilinom polju, na koje ga nisu htjeli pustiti u svečanu ložu, te se morao doslovno provlačiti pored zaštitara.

Ćiro je nakon nekoliko dana i novog poraza od Portugala, spočitao Misimoviću da je ovaj “obmanuo” doktora reprezentacije, te je ustvari bio spreman, ali da nije htio igrati. Miske je sve to demantovao, kao i njegov trener u Wolfsburgu Armin Veh, kao i doktori njemačkog prvaka, ali to nije bilo dovoljno pojedinim medijima, koji su brutalno okarakterisali Misimovića kao izdajnika.

Nakon svega, ne treba čuditi ova Misketova odluka. Svako ima granicu strpljenja preko koje ne može preći. A, kako reče kolega Jasmin Ligata iz Oslobođenja, kada bih morao birati između Misimovića i Blaževića, ne bih mnogo razmišljao. Jedan je Miske.

Ćiro najavio svoj odlazak

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, u narodu poznat kao Ćiro, najavio je odlazak sa selektorske klupe Zmajeva.

Naime, “trener svih trenera” razočaran je pisanjem pojedinih domaćih i inostranih medija kako godišnje “prima 750 hiljada eura od sponzorskih ugovora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine”.

“Priznajem samo da sam uzeo 70 posto od jednog ugovora na 20 hiljada eura. Ali ta banalna laž biće najvjerovatnije razlog da se više u Sarajevo ne vratim”, rekao je Ćiro za hrvatsku televiziju RTL.

Selektor se osvrnuo i na “slučaj Misimović”, te je po tom pitanju samo kratko rekao kako će Miske najvjerovatnije dobiti novog selektora.

(SodaLIVE.ba/SportSport.ba)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

kakv miske…..miske je iti ko i salihamidzic…mani levata…..

ciro je jedan..kad nas je ko doveo do baraza?, nikad niko…i ako ne bude ciro na klupi bh reprezentacije u narednim kvalifkikacijama za EP nema nama nade….

bice jos misketa salihamidzica, barbareza dzeka, ali ciro je ciro..tako da….

Mali, kratko vidis 😀 Cuj bice salhamidzica, barbarez, dzeka, misketa ali ciro je jedan hahaha pa ti nisi normalan 😀 😀 ebo li te ciro u nesto 😀

ciro je jedan manipulator, lažov… manipulise narodom koji ne zna svojom glavom da razmislja. Ćiro je ovdje zbog para! Neki dan kaze kako je MUNIB USANOVIC dobar i svi iz saveza a taj isti munib dobio 5 godina zatvora, tudjan mu je Bog i ne znam kako ga narod može da voli nakon svih tih izjava a naročito kada je tuđman bio živ šta je sve govorio…

Njemu cestitka sto smo igrali u baražu ali VEĆA čestitka onim fudbalerima jer imamo ODLIČNU generaciju sa kojom bi i Kodro napravio isti rezultat ako ne i bolje jer je Kodro za razliku od Blaževića POŠTENIJI.

U onom savezu ako nisi lopov ti tu i ne možeš raditi, Kodro je bio pošten i odletio je a Blažević je ostao jer je kao i oni iz saveza. I zato, Blaževiću – ADIO, glumi nekom drugom da si bolestan i da voliš ovu zemlju!

Ma nek idu svi koji nesto ucjenjuju, i ciro i misimovic. Ni jedan ni drugi nisu nesto

Ma svi seru svi su bili super dobri najbolji dok nismo ispali ,a sad niko nikom nevaljaja, jedan drugog krive

Ćiro,da hoćes više krepati da ti se poserem na grob

Pa ocito je da je Miske pokazo ko je i sta je,nije igrao protiv Portugala iz neljudskih razloga..Koliko nam trebaju takvi koji podmecu nogu svojim suigracima i reprezentaciji??Ciro puno prica ali je u ovome slucaju potpuno u pravu…..Miske je bio povrijeden za Porugal da bi poslije 3 dana odigrao utakmicu zivota za svoj tim Wolfsburg…Ko je ovjde lud??

adbanner