Misimović: Neću igrati za reprezentaciju sve dok je Blažević selektor!

3 min. za čitanje

597miskeodeNakon niza uvreda, osuda i optužbi, Zvjezdan Misimović odlučio se povući iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, sve dok na njenoj klupi sjedi selektor Miroslav Ćiro Blažević.

Medijska hajka, koju su posljednjih dana protiv Zvjezdana Misimovića vodili pojedini domaći i hrvatski mediji, a koju je (ne)svjesno podržavao selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, dovela je do toga da je Miske odlučio staviti tačku na i, i povući se iz nacionalnog dresa, sve dok na selektorskoj klupi sjedi Ćiro.

Neću više igrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok je Blažević selektor. Ne mogu to napraviti, jer više nemam povjerenja u njega“, potvrdio je ovu informaciju prije nekoliko trenutaka Zvjezdan Misimović.

Podsjetimo, Miske je slabo odigrao prvu utakmicu baraža sa Portugalom u Lisabonu, da bi ga nakon te utakmice selektor Blažević doslovno okrivio za poraz. Misimović nije mogao nastupiti zbog povrede u revanš susretu na Bilinom polju, na koje ga nisu htjeli pustiti u svečanu ložu, te se morao doslovno provlačiti pored zaštitara.

Ćiro je nakon nekoliko dana i novog poraza od Portugala, spočitao Misimoviću da je ovaj “obmanuo” doktora reprezentacije, te je ustvari bio spreman, ali da nije htio igrati. Miske je sve to demantovao, kao i njegov trener u Wolfsburgu Armin Veh, kao i doktori njemačkog prvaka, ali to nije bilo dovoljno pojedinim medijima, koji su brutalno okarakterisali Misimovića kao izdajnika.

Nakon svega, ne treba čuditi ova Misketova odluka. Svako ima granicu strpljenja preko koje ne može preći. A, kako reče kolega Jasmin Ligata iz Oslobođenja, kada bih morao birati između Misimovića i Blaževića, ne bih mnogo razmišljao. Jedan je Miske.

Ćiro najavio svoj odlazak

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, u narodu poznat kao Ćiro, najavio je odlazak sa selektorske klupe Zmajeva.

Naime, “trener svih trenera” razočaran je pisanjem pojedinih domaćih i inostranih medija kako godišnje “prima 750 hiljada eura od sponzorskih ugovora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine”.

“Priznajem samo da sam uzeo 70 posto od jednog ugovora na 20 hiljada eura. Ali ta banalna laž biće najvjerovatnije razlog da se više u Sarajevo ne vratim”, rekao je Ćiro za hrvatsku televiziju RTL.

Selektor se osvrnuo i na “slučaj Misimović”, te je po tom pitanju samo kratko rekao kako će Miske najvjerovatnije dobiti novog selektora.

(SodaLIVE.ba/SportSport.ba)

Podijeli ovaj članak
6 komentara