Ministar poznaniku posudio službeni golf 5

21. Februara 2010.
3 min. za čitanje

Sehudin Ograšević, ministar industrije, energetike i rudarstva TK, prekjuče je posudio službeni golf 5 svom poznaniku, a slučaj je otkriven nakon anonimne dojave “krimolovcima”.

Na benzinskoj pumpi u Dobošnici kod Lukavca u golfu 5, kojeg koristi ministar Ograšević, policija MUP-a TK je zatekla Admira H. (39) iz Prokosovića kod Lukavca.

“U prijavi ‘krimolovcima’ je navedeno da je A.H. otuđio golf 5 i da se nalazi na benzinskoj pumpu. Policija je pronašla to vozilo na navedenoj benzinskoj pumpi, ali je A.H. kazao da mu je ministar dao na upravljanje službeni golf”, rekao je juče Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

Ministar Ograšević je pripadnicima MUP-a TK potvrdio da se ne radi o krađi, već o posudbi službenog automobila. On je ustvrdio da je Admiru H. dao da se provoza i kupi cigarete, bez obzira što krši Pravilnik o korištenju službenih automobila TK. Zanimljivo je, međutim, da je Admir H. zatečen desetak kilometara od Lukavca gdje ministar živi. Takođe, nezvanično saznajemo da su on i ministar nešto ranije bili zajedno u kafani, a kako su se tamo našli za vrijeme radnog vremena, nije poznato.

Ministra Ograševića jučer nismo uspjeli dobiti za komentar. U Ministarstvu je rečeno da je u službenoj posjeti Global ispat koksnoj industriji Lukavac, a službeni mobitel mu je bio isključen. Fehrija Bajramović, sekretarica ovog ministarstva, nije željela komentarisati korištenje službenog automobila u privatne svrhe i davanje trećim licima na upravljanje.

“To vozilo je koristio ministar, a ne bih da kvalifikujem o kakvom prekršaju se radi. To je u domenu Vlade TK”, pojasnila je Bajramovićeva.

U voznom parku ovog ministarstva, osim “ministrovog” golfa 5 imaju i golf 3 i golf 4, koje naizmjenično koriste ostali zaposlenici. Iako imaju i službenog vozača, ministar ga, uglavnom, ne angažuje.

Enver Ćosićkić, sekretar Vlade TK, je pojasnio da je Ministarstvo odgovorno za upotrebu službenih vozila, a da se, eventualno, o postupku ministra Ograševića može raspravljati na sjednicama Vlade TK i Skupštine TK.

“Nikad nismo bili u sličnoj situaciji. Malo je iznenađujuće, ali ne znam da li će premijer nešto poduzeti”, naveo je Ćosićkić.

Edina Fazlić, iz Kabineta premijera TK Enesa Mujića, je rekla da nisu dobili službenu informaciju o pomenutom slučaju, a da zbog odustva premijera nema zvaničnih komentara.

(SodaLIVE.ba/Jasmina Šarac – Nezavisne)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

bogami ja ne vidim ovde nista sporno u ovoj Lopovskoj Drzavi. Kadija te tuzi kadija ti sudi.

ajde pa sta i meni je posudjivo pa sam mu ga vratio , nije smak svijeta sta dizete paniku ….ima auta hvala bogu i gradjanima…

u svakoj normaqlnoj drzavi bi letio s posla odmah, ali ne i kod nas – kod nas ce cijeli slucaj zavrsiti pod tepihom.

Ne mogu da vjerujem da je bitno il nesto tako strasno to sto je posudio auto prijatelju…
kad se uzme u obzir sta se sve radi u ovoj drzavi,ovo sigurno nije vrijedno spomena…

super i sta sad,,.**** te kola..

Kolko smo pokvareni,,,osudjujemo ga sto je nas Lukavcanin.Sta sve rade Mujic,Cosickic i ostali.Vise je on dao dobrog Lukavcu nego svi dosadasnji ministri iz Lukavca prije njega.