Markica za liječenje u TK 16 KM

2. Februara 2010.
1 min. za čitanje

Za osigurane osobe Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona u toku je uplata godišnje premije osiguranja za 2010. godinu i aplikacija „markice” u zdravstvene legitimacije. Visina premije osiguranja je 16 konvertibilnih maraka po osiguranoj osobi.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih osoba ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

„Markica” premije osiguranja za 2010. godinu, aplicirat će se u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osigurane osobe do 31. marta 2010. godine. Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja za 2010. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kanton. Osigurane osobe koje ne izvrše uplatu osiguranja u periodu od 11.1.2010. godine do 31. marta 2010. godine snosit će dio troškova zdravstvene zaštite prilikom korištenja saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih osoba u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

(SodaLIVE.ba/TIP)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja to prosle godine nisam imao i normalno sam isao u dom zdravlja. One zene na salteru nikad nisu ni pogledale jel mi zalijepljena ta markica. Jest da sam rijetko bio, mozda 2-3 puta.