Izlazi iz fabrike i dalje blokirani

11. Januara 2010.
1 min. za čitanje

Radnici fabrike ”Global Ispat koksne industrije” Lukavac (GIKIL) proveli su još jednu noć na otvorenom , istrajavajući u zahtjevima da im kompanija isplati dvije zarađene plate koje im duguju punu godinu dana.

”Štrajk nećemo prekinuti i blokada fabrike će trajati dok ne ostvarimo pravo na svoje zarade. Naravno, mi nećemo dozvoliti da štrajk ugrozi proizvodnju i zasad se štrajkači smjenjuju – oni koji ne rade, oni su tu da čuvaju izlaz iz fabrike. Inače, članovi naših porodica su spremni da nam se pridruže u štrajku”, kazao nam je jučer Nezir Kovačević predsjednik Sindikata GIKIL-a. Kako nam je kazao Kovačević, iz kruga GIKIL-a radnici i dalje dozvoljavaju samo izvoz koksa za potrebe Fabrike sode Lukavac.

Da li će danas biti održana vanredna sjednica Vlade TK zbog situacije u GIKIL-u, te šta će Vlada inače poduzeti da se ovaj problem prevaziđe, zasad nema informacija.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

otkad to soda koristi koks? hahaha

Od vijeka vijekova od kada i postoji fabrika. Koks, amonijak, krecnjak i ugalj su glavne sirovine fabrike Sode .Kamen s vijenca pomijesan s koksom zajedno se pece, koks(supstanca od svega toga) koji je tezi ostane na dnu, a dobivena masa se dok je jos topla baca se u vodu kako vi se napravila smjesa… Proces je dug… Uglavnom koks mora da se koristi !!!
To je ono u kratko za tebe —— 🙂

ma oni lože opanke i gume od gušića u sodi pogledaj samo onaj dim što se izvija iz njihovog dimnjaka,potrovaše nas

svaka cast… ostajte istrajni.

….tako i treba ostani te istrajni do kraja u svojim namjerama i ne popustaj te uz vas je cijela opstina, kanton i drzava(mislim na posteni i obicni naraod a ne na kriminalce, mafijase i politicare kojih je puno u GIKIL menadzementu)…
jer ako sad popustite popustili ste za sva vremena i halali te te svoje dvije platice i noramalne uslove za rad….

Da te sad vidi tvoja uciteljica, dobio bi keca iz Bosanskog. Mora da si popustio kad se ucio pravopis.