Izdvojeno 3,7 miliona KM za realizaciju pozajmice KHK Lukavac

1 min. za čitanje

Na danas održanoj 120. redovnoj sjednici, Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Program raspodjele sredstava planiranih u Budžetu Tuzlanskog kantona za intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima.
Za ove namjene planirano je 6,5 miliona KM. U skladu sa ranije usvojenim kriterijima i uslovima za dodjelu ovih sredstava 2,8 miliona KM bit će dodijeljeno za subvencije javnim preduzećima.
Za sedam privrednih društava sa većinskim državnim kapitalom, koja u održavanju tekuće likvidnosti nisu u mogućnosti da plaćaju zdravstveno osiguranje za uposlenike i njihove porodice, bit će dodijeljeno 55 140 KM.

Za realizaciju pozajmice Koksno-hemijskom kombinatu Lukavac, s ciljem realizacije programa rješavanja radno-pravnog statusa radnika društva bit će izdvojeno 3,7 miliona KM.

Za intervencije privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom, za pomoć u postizanju ekonomske samoodrživosti planirano je 500 000 KM. Za Program mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzeća ostali ili ostaju bez posla, a koji će biti realizovan posredstvom Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona planirano je 2 244 860 KM.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner