Isključenje neplatiša sa sistema grijanja

1 min. za čitanje

RadijatorKorisnici centralnog grijanja na području grada Lukavca koji nisu izmirili svoje obaveze biće isključeni sa sistema.

Po izvršenom isključenju kupac je obavezan plaćati 30 % cijene redovnih mjesečnih računa u skladu sa Odlkukom UO JP “Rad” Lukavac. Ponovni priključak korisnika će se izvršavati na njegov pismeni zahtjev uz plaćanje svih obaveza prema JP “Rad” kao i izmirenje troškova isključenja, i to 10 KM po jednom radijetoru ili 40 KM za stambenu jedinicu gdje je isključenje moguće na jednom mjestu.
Isključenje korisnika sa sistema centralnog grijanja vršiće se blindiranjem grijnih tijela. Korisnik je dužan omogućiti zaposlenicima JP “Rad” Lukavac povremene kontrole blindiranih grijnih tijela.
Ukoliko se prilikom kontrole ustanovi da je pečat oštećen obračunače se preostalih 70 % mjesečnih računa za period od momenta isključenja.
(SodaLIVE.ba/RTVL)
Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

mudro , mudro…

“priveremene” kontrole? valjda POVREMENE.

mogu nekoga ko ne zna zafrkati pa naplacivati 30% cijene nakon sto ga iskljuce ali de nek meni tako dodju pa neka pokusaju (iako sam redovan platisa), jos bi volio i da me tuze zbog toga pa bi ih bas na sudu syebao
na osnovu cega oni traze naplatu ovih 30%?
na osnovu Odluke UO
pa nije to ZAKON koji kaze da potrazivanja moraju biti obostrana tj ekvivalenta a ovdje oni traze 30% cijene za nesto sto narodu i ne isporuce tako da nemaju pravo ovih 30% ni naplatiti

isporucuju ti preko cijevi. one su tople.

adbanner