Humano veče muzike i sporta: Prikupljeno 2884 KM za sanaciju kuće porodice Vidaković

5. Februara 2010.
2 min. za čitanje

Sinoć je u sportskoj dvorani u Lukavcu, u organzaciji RK Lukavac, održana manifestacija “Humano veče muzike i sporta” čiji je cilj bio prikupljanje pomoći za porodicu Vidaković odnosno za renoviranje i popravku kuće u kojoj žive Danko i Dragana Vidaković.

U okviru manifestacije odigrana je prijateljska rukometna utakmica između RK Lukavac i RK Gračanica.
Za RK Lukavac nastupili su i rukometaši-prijatelji iz Tuzle, Banovića, Žepča, Tešnja, Maglaja i Donjeg Vakufa.
Iako prijateljska, utakmica je donijela mnogo lijepih i atraktivnih poteza. Gosti iz Gračanice su na kraju pobijedili rezultatom 31:35.

U zabavnom dijelu programa posjetitelje su zabavljali KUD Lukavac Grad, KUD Lukavac Mjesto, KUD Prokosovići, plesna grupa Urban Beat, Muris i Mensur Salkić i Nerka Hodžić.

Uprava RK Lukavac iskoristila je ovu priliku za dodjelu posebnih priznanja pojedincima i organizacijama.
Za podršku i pomoć u radu i razvoju RK Lukavac, počasnim članom Kluba proglašen je Dževad Mujkić, načelnik Općine Lukavac. Gospodin Mujkić trenutno se nalazi na službenom putu a plaketu je u njegovo ime primio profesor Zikrija Isaković.

Za razvoj prijateljskih, sportskih i kulturnih odnosa između RK Bosna TS Tešanj i RK Lukavac, počasnim članom RK Lukavac proglašen je i gospodin Refik Čusto, predsjednik RK Bosna TS.

Zahvalnicu za pomoć u realizaciji manifestacije dobile su i članice Foruma žena iz Lukavca.

Na kraju je bitno spomenuti da su na sinoćnjoj manfestaciji prikupljena novčana sredstva u iznosu od 2884 KM. Sredstva su uručena porodici Vidaković, odnosno njihovim starateljima i u cijelosti će biti iskorištena za renoviranje i sanaciju porodične kuće Vidakovića.

[nggallery id=72]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vidim neko ulizivanje Dzevdi 🙂 nema kesa bez rezultata ljudi…rad rad i samo rad…

Svaka cast za akciju…veliki pozdrav.