fbpx

Građani Zrenjanina udruženi u dugogodišnjoj borbi za pitku vodu

1 min. za čitanje

Zrenjaninska akcija (ZRAK) u dugogodišnjoj ke borbi za pitku vodu u Zrenjaninu, koju ovaj grad nema već 18 godina. Otprilike koliko pitku vodu nema ni grad Lukavac. Čiji građani, međutim, ne pokazuju sklonost građanskom buntu, protestima i nemirenju sa situacijom u kojoj se nalaze, piše portal Antikorupcija.

Udruženje Zrenjaninska akcija (ZRAK) objavilo je 17.06. da se loklani bend „Drž`, ne daj“ udružuje s tom organizacijom u borbi za pitku vodu koju Zrenjanin nema već 18 godina.

“Udružujemo se u iskazivanju građanskog bunta kako bismo pokazali da se ne mirimo sa situacijom u kojoj se svi nalazimo. Ovog puta, naš protest želimo da iskažemo i kroz ‘Pesmu o H2O’, jer verujemo da muzika može da dopre do najvećeg broja naših sugrađana, da ih protrese, da ih probudi”, istakli su iz ZRAK-a.

U objavi se podsjeća i da je u Zrenjaninu dočekala punoljetstvo generacija mladih koja nikada u svojoj kući nisu popili čašu vode natočenu iz slavine.

“Mi, građani Zrenjanina, imamo moć i niko nas neće zaustaviti da se borimo za naše pravo na zdravu, pijaću vodu i bolji grad”, poručuju zrenjaninski aktivisti.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments