Gdje će političari slaviti Novu godinu?

4 min. za čitanje

Zbog recesije, patriotizma ili nečeg trećeg, većina političara s kojima smo razgovarali Novu godinu će dočekati kod kuće u krugu porodice ili prijatelja. Neki su tokom 2009. godine dobili unuke, neki su tužni zbog dešavanja u protekloj godini, a neki su zadovoljni svojim radom.

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović još uvijek ne zna gdje će slaviti Novu godinu.

“Taj dan mi ne predstavlja ništa posebno. Dan kao i svaki drugi i još uvijek ne znam gdje ću dočekati Novu godinu. Najvjerovatnije odmarajući”, kazao je Mujezinović.

Svojim najvećim uspjehom u 2009. godini Mujezinović smatra finansijsku stabilnost FBiH.

“Ljudi nisu svjesni s kakvim finasijskim stanjem je okončana 2008. godina. U ovoj godini odnosno u posljednjih sedam mjeseci, uspostavljana je likvidnost trezora i spas Federacije BiH od finansijskog kolapsa. U narednoj godini definitivno ću pažnju posvetiti razvojnim projektima, izgradnji pruga, puteva…”, kazao je Mujezinović.

Slavko Jovčić, poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH je kazao da je imao poziv da pjeva u jednom restoranu.

“Pozvali su me da pjevam za Novu godinu i nudili su mi 10.000 maraka. Ali, s obzirom da bih bio u sukobu interesa, odbio sam, a Novu godinu ću dočekati kući sa porodicom, kazao je Jovčić, koji nije želio otkriti koji je to restoran gdje je imao poziv da pjeva.

Jovčić je dodao da mu ne pada na pamet da ide u neki restoran slaviti Novu godinu dok mnogu bh. građani nemaju šta jesti.

“Najljepša stvar koja mi se dogodila tokom 2009. godine jeste rođenje unuka. Supruga i ja smo presretni i definitivno to mi je u 2009. godini bio najsretniji dan”, kazao je Jovčić.

Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH, će Novu godinu provesti, također, s porodicom, a nije mogla izdvojiti niti jednu stvar za koju bi rekla da joj je obilježila 2009. godinu.

“Ja sam ponosna na svoj cijelokupan rad, a što se tiče uspjeha neka drugi pričaju o njemu”, kazala je Krišto.

Spomenka Mičić, potpredsjednica Federacije BiH, također još uvijek ne zna gdje će slaviti Novu godinu, ali zna s kim će.

“Novu godinu ću provesti sa porodicom i prijateljima. Svojim najvećim zadovoljstvom, ne samo tokom 2009. godine, nego tokom cijele političke karijere smatram to što sam ostala dosljednja svojim principima. Jer, bez obzira koliko bili uspješni morate ostati običan čovjek i biti stalno prisutni tamo gdje su životni problemi građana”, kazala je Mičićeva.

Beriz Belkić, drugi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kaže da je razočaran stvarima koje su se dešavale u 2009. godini.

“Tužan sam što tokom 2009. godine BiH nije učinila dvije stvari. Prvo, što nije okončana liberalizacija viznog režima, a drugo što BiH nije primljena u Akcioni plan za članstvo (MAP), tako da nema ništa na što bih bio ponosan u 2009. godini”, kazao je Belkić, dodajući da već godinama za Novu godinu ne ide nigdje, te će i ovu dočekati kući s porodicom.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner