Da li će lukavčani ove sezone pratiti Bundes Ligu?

8. Avgusta 2009.
2 min. za čitanje

bundesligaJučer je počelo takmičenje u jednoj od najatraktivnijih evropskih nogometnih liga a u kojoj nastupaju mnogi igrači porjeklom iz Bosne i Hercegovine.

Naravno da je zbog toga njemačka Bundes Liga i najatraktivnija za sve istinske ljubitelje nogometa u našoj zemlji.

Međutim, lukavčani su za sada uskraćeni da prate utakmice ove lige jer u kablovskom TV sistemu nema kanala koji direktno prenosi utakmice. Tokom prošle sezone mogli smo uživati u majstorijama naših “lavova” Džeke, Misimovića, Ibiševića, Salihovića, Husejnovića i ostalih i to putem prijenosa na Federalnoj TV.

Od ove sezone, ekskluzivno pravo na prijenose utakmica Bundes Lige dobio je sportski kanal “EuroSport” a kojeg, napominjemo još jednom, nema na spisku programa kablovskih TV operatera u Lukavcu. Upravo smo kontaktirali “BHB CABLE TV”, upoznali ih sa situacijom te tražili da za posjetitelje našeg portala pošalju informaciju o tome da li će u sistem biti ubačen program “EuroSport2”. Danas su na rasporedu utakmice prvog kola Bundes Lige, a u derbiju kola sastaju se Hoffenheim i Bayern iz Minhena. Jučer je Wolfsburg golovima Misimovića i Graffitea pobijedio Stuttgart rezultatom 2:0.

Da li ćemo mi u Lukavcu večeras moći gledati povratak Vedada Ibiševića na teren, ostaje da se vidi. Mi se iskreno nadamo pozitivnom odgovoru.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ako bogda al dabogda jer za naseg kablovskog operatera bitnije je ubaciti neki modni kanal ili mozda erotski jer je tu mnogo uzbudljivo

ne nego jedno 8 dzigeraskih jer to raja trazi

Do prije godinu dana je bio EuroSport, ali su ga izbacili zbog Sport Kluba, moze se reci, dobar potez. Trebali bi ovaj put ostaviti i Sport Klub, a umjesto nekakve TV Amne, TV Slona ubaciti EuroSport2 😀

Vecina kanala su bezze tako da imaju mjesta za jos sportskih kanala umjesto tih sto niko ziv ne gleda….
treba vrsisti pritisak..