fbpx

Ćiro: “Sine, borim se, ali ne ide…”

2 min. za čitanje

Miroslav Ćiro Blažević (86), legendarni hrvatski trener, bori se s karcinomom. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, dvaput ju je pobijedio, ali se opet vratila prošle godine.

“Sine, borim se, ali ne ide. Ja sam polumrtav čovjek”, rekao je u razgovoru za SportKlub.

Ipak, Ćiro se dotaknuo nogometnih tema pa je komentirao prvu pobjedu Hrvatske nad Francuskom, koja se dogodila jučer na Saint-Denisu u Ligi nacija kada je završilo 1:0 za Dalićevu reprezentaciju.

“Sine, pedeset godina ja to gledam, pokušavao sam proniknuti u taj fenomen. Mi smo mala zemlja koja je vječno bila okupirana. Da bi opstali, morali smo biti posebniji od drugih. Morali smo naučiti preživjeti. U našim je igračima neki poseban kuraž, ali i vic u igri s kojim nadmudrimo velike, jake i moćne. Tako je bilo oduvijek, a tako je i danas.”

Nahvalio je Ćiro izbornika Zlatka Dalića:

“Kapa im do poda. Svjedočili smo povijesti, ali mene je više od slasti pobjede ushitio dojam. Način na koji smo kontrolirali sve na terenu je bilo impresivno. Vidio sam djecu koja odrastaju preko noći, mladiće, a izgledaju kao rutineri. I iznova nas taj genij Modrić tjera na to da mu se divimo. Izborniku sve pohvale, on je diskretni vojskovođa, koji je jednostavno predodređen da dolazi do najposebnijih pobjeda.”

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments