fbpx

Braća osuđena u jedinoj zemlji u Evropi sa smrtnom kaznom, biće pogubljeni (FOTO)

1 min. za čitanje

Stanislawu Kostsewu (19) i njegovom bratu Illyi (21) jedina je nada predsjednik Aleksandar Lukašenko koji ih može pomilovati te bi tako mogli izbjeći smrt strijeljanjem u potiljak, piše Mirror.

Ali, on ih je u javnosti već nazvao “ološima” tako da je pomilovanje vrlo malo vjerovatno. Braća su ubila 47-godišnju učiteljicu Natalyu Kostritsu ubovši je nožem više od stotinu puta, a nakon toga su zapalili njezinu kuću.

Ubili su je jer je učiteljica prijavila njihovu sestru socijalnoj službi zato što je smatrala da ne vodi brigu o dvoje svoje malodobne djece.

Bjeloruski predsjednik i prije proglašenja presude iznio je detalje stravičnog ubistva.

– Dva ološa, ne postoji drugi naziv za njih jer su i prije bili optuženi za napad, ubila su svoju učiteljicu. Zašto? Zato što je štitila djecu njihove sestre. Ubadali su je i rezali cijelu noć. Preklinjala ih je za život, ali oni su je dokrajčili uprkos njezinim molbama – rekao je nedavno Lukašenko.

Inače, braća su uhapšena nakon što je njih pronađen računar učiteljice koju su ubili, a koje su ukrali. Priznali su zločin te da su nož bacili u rijeku. Na sudu su molili za milost tvrdeći da su bili pijani.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments