Bogdan Čeko: “Na stolu sam očekivao ostavke”

2 min. za čitanje
cekobogdanU prostorijama Nogometnog saveza BiH održana je vanredna sjednica Predsjedništva saveza na kojoj je glavna tema bila presuda Suda BiH generalnom sekretaru Munibu Ušanoviću i sekretaru za finansije i marketing Miodragu Kurešu koji su osuđeni na pet godina zatvora zbog produženog krivičnog djela porezne utaje i produženog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.
Kako je rekao Bogdan Čeko, potpredsjednik NS BiH na sjednici se nije dešavalo “ništa”. Na pitanje šta to podrazumjeva, Čeko je rekao da stvari ne idu kako su danas išle.

“Ako predsjedništvo nije u stanju da se uhvati u koštac sa problemom onda neka se raspadne”, kategoričan je Čeko u svom komentaru sjednice Predsjedništva saveza.

Na pitanje da li Ušanović i Kureš trebaju podnijeti ostavke na svoje funkcije ili nastaviti sa radom do pravomoćnosti presude, Čeko je rekao da je on danas očekivao ostavke na stolu.

“Očekivao sam ostavke na stolu, a ne da ih mi moramo tražiti”, rekao je Čeko.

Kako saznajemo, delegacija NS BiH predvođena Sulejmanom Čolakovićem i Jasminom Bakovićem otputovaće sutra u Nyon, gdje će u sjedištu UEFA-e biti održan sastanak u vezi sa namještanjem utakmica. Podsjećamo, pod lupom se nalazi osam utakmica Premijer lige za koje se sumnja da su namještene.

Kako je rekao Čeko, od sastanka se puno ne očekuje i tu nema problema, a delegacija NS BiH će se u našu zemlju vratiti sa onim što će im reći čelnici krovne evropske nogometne organizacije.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x.ba)
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner