Bakir Pašić, predsjednik Kantonalnog odbora Naše Stranke TK

21. Februara 2010.
2 min. za čitanje

Na e-mail [email protected] dobili smo saopštenje za javnost Naše Stranke OO Lukavac, koje prenosimo u cjelosti:

Osnivačka skupština Kantonalnog odbora Naše stranke Tuzlanskog kantona održana je u subotu, 20. februara 2010. godine u Tuzli. Bakir Pašić diplomirani ekonomista, rođen 1973. godine u Tuzli je izabran za predsjednika Kantonalnog odbora Naše stranke Tuzlanskog kantona.

Na Osnivačkoj skupštini prisustvovali su podpredsjednik Naše stranke Boris Divković, predsjednik političkog savjeta Ibrahim Prohić, predsjednik Izvršnog odbora Dino Mustafić, organizacioni sekretar Muamer Hodžić, kao i mnogi drugi članovi i članice Glavnog i Izvršnog odbora.

Kako je istakao Dino Mustafić predsjednik IO, Naša stranka će u aprilu kada je planiran kongres NS, upoznati bosanskohercegovačku javnost sa pet javnih politika koju izrađuju eksperti iz Naše stranke. To je politika razvoja industrijskog sektora, reforma zdravstvenog sektora, reforma socijalnog sektora, politika javnih investicija i ruralni razvoj.

Delegati skupštine izabrali su 13 članova Kantonalnog odbora, kao i predsjednika, dok će članovi Odbora između sebe izabrati potpredsjednika/cu i sekretara/cu Odbora.

Članovi Kantonalnog odbora Naše stranke Tuzlanskog kantona sa opštine Lukavac su:

Nijaz Burgić rođen 1956. godine u Turiji, trenutno nastanjen u Lukavcu. Diplomirani je ekonomista i vlasnik firme MIMENS d.o.o. Lukavac.

Emina Čajić rođena 1990. godine u Tuzli, nastanjena u Bokavićima. Trenutno je student prve godine medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Dužnost nam je obavijestiti javnost da ni jedan pozvani medij sa Tuzlanskog kantona nije došao da proprati ovaj događaj. Pitamo ih zašto?

Naša Stranka
OO Lukavac

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kad bi se pratile sta rade sve stranke, i radio i tv bi bili pretrpani koliko sada ima stranaka. Jos kantonalni odbori, opstinski, drzavni…samo neka sto vise neproduktivnih organizacija ima

Nek je vam sa srecom. U svakom slucaju dobra vijest jer je potrebna stranka koja ce da razbije ili barem ublazi ovaj koncept etno-demokratije koji evo vec 20 godina gura drzavu u zapecak nacional-etno pitanje iskoristava do maximuma u groznicavim nastojanjima da ostane na vlasti i zadrzi status quo. BiH je potrebna promjena i politika na nivou drzave BiH. Mnoge stranke stavljaju svoje interese i etno interese ispred interesa drzave BiH i kompletnog drustva. Podijeljenost drustva je njihova viza za opstanak na vlasti ali u isto vrijeme to nas ekonomski i politicki gura na dno Evrope. Pozitivne promjene u BiH mogu da budu napravljene samo od strane progresivnih strana u BiH.