Adis Junuzović čeka kardiohirurga Voloneka

6. Decembra 2009.
2 min. za čitanje

adis i njegova majkaNakon što je prije nekoliko dana objavljen tekst o 18-godišnjem Adisu Junuzoviću, kojem je hitno potrebna transplantacija srca, pokrenute su humanitarne akcije da se ovom mladiću spasi život.

Pomoć naroda

Adis s majkom i bratom živi u Rakovici, a izbjegli su iz Bratunca. Šehidska su porodica pošto je Adisov otac ubijen u genocidu u Srebrenici. Kada je ovom mladiću prije četiri mjeseca otkriveno teško oboljenje, njegova majka pala je u očaj jer je prije tri godine izgubila jednog sina zbog srčanih problema.

– Probudila se nada da će Adis ipak uspjeti otići na operaciju. Nismo ni slutili da će naš narod ovako reagirati i željeti da nam pomogne. Almir Čehajić Batko pokrenuo je humanitarnu akciju, a preko njega smo saznali da 7. decembra u Sarajevo treba doći austrijski kardiohirurg Gregor Volonek – kaže Adisova tetka Zineta Alić.

Volonek bi trebao pregledati Adisa nakon čega će znati da li će možda u obzir doći izmještanje na bečku kliniku. Inače, Junuzoviće proteklih dana zovu brojne organizacije, mediji, građani, ambasade…. Svi žele pomoći Adisu.

Poziv iz ambasade

– Dobili smo poziv iz Italijanske ambasade u BiH. Oni nude da nam završe papire za Adisovo izmještanje u Italiju. Rekli smo im da ćemo prvo sačekati Voloneka da vidimo hoće li s njim biti postignut dogovor. Adisovo srce kuca sa 20 posto snage i transplantacija za njega znači život – ističe Zineta.

Oni koji žele pomoći Adisu mogu to učiniti pozivom na humanitarni broj telefona 090/291-053. Uplate mogu izvršiti na žiroračun: 1401030022198191, Volksbank BH dd, na ime Adis Junuzović. Za uplate iz inozemstva: IBAN: BA39 1401030022198191, SWIFT: VBSABA22.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments