23. marta generalni štrajk u krugu Vijenca

1 min. za čitanje

Više od 200 radnika lukavačkog Rudnika krečnjaka “Vijenac” najavljuju da će 23. marta generalnim štrajkom u krugu rudnika blokirati proizvodnju i izvoz kamena.

Razlog tome su nezadovoljstva i neispunjeni zahtjevi na koje radnici već duže vrijeme upozoravaju Vladu TK. Osim isplate tri zaostale plate i blizu deset godina neuplaćenih doprinosa nezadovoljni radnici traže da se odmah prekine dugoročni ugovor o prodaji kamena koji je Vlada TK kao vlasnik kamenoloma potpisala sa lukavačkim fabrikama.

“Zbog tog ugovora kojim se tona kamena prodaje po cijeni od 6 KM Vijenac ima ogormne gubitke i ne može pokriti svoj rad”, rekao je Mehmed Zahirović, predsjednik štrajkačkog odbora Vijenca, preduzeća koje bilježi već dva propala tendera za privatizaciju.

(SodaLIVE.ba/RTVL)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koji lopovluk :S 7 neisplachenih plata – zivi se od vazduha :)(

Sramota! Svake sedmice barem po jedan strajk, pa dokle ovako! JAdni radnici, sve ide preko njihovih leda! Neka je na sramotu nasim funkcionerima!

Vlada TK je rak-rana Lukavačkoj privredi a vidi se i kako je “usrećila” preduzeća koja je privatizovala.Radnici bez plata,radnici na čekanju,radnici su krivi što su živi…Ma nije ni čudo kad vladu TK čine propali direktori, menadžeri i političari… gdje će pa u vladu, a tamo je parola lezi hljebe da te jedem…

Kasno ste se sjetili.to ste trebali uradit kad je kamen bio potreban a sad kad vam govore da im ne treba pucate u prazno-u svakom slucaju vredi pokusati.Volio bih da uspijete al dabogda.

adbanner