fbpx

Nokia i Microsoft prave “ubicu” iPhone-a

2 min. za čitanje
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija, MICHAEL BAUMERT

Nokia je zapravo napravila okret za 180 stepeni i odlučila ući u partnerstvo s Microsoftom, koji bi njihovim smartphone uređajima trebao dati operativni sistem na kojem će funkcionirati. To će ujedno biti i glavni pomak u “nabrijavanju” budućih Nokijinih mobitela, a zadovoljstvo partnerstvom ne kriju niti jedna niti druga strana.

“Nokia i Microsoft namjeravaju postati strateški partneri. Ponudit ćemo mogućnosti van bilo čega što se danas može naći na tržištu”, istaknuo je Stephen Elop, izvršni direktor finskog diva Nokije. Zadovoljstvo je izrazio i Steve Ballmer, izvršni direktor Microsofta, istaknuvši kako će korisnicima biti ponuđeni brendovi poput Binga i Xbox Livea.

Analitičari smatraju kako će iz ovog partnerstva veći dio kolača zapravo izvući Microsoft, koji se već dugi niz godina pokušava nametnuti na wireless tržištu. Ballmer je istaknuo kako će taj projekt objema kompanijama omogućiti ostavljanje “neviđeng traga na globalnom tržištu”.

Nokia je u ratu s Appleovim iPhone mobitelima naglo izgubila velik dio tržišta, a onda je došao i Google sa svojom Android platformom te preuzeo od Nokije vodeću poziciju po tom pitanju u posljednjem kvartalu prošle godine. Iz Nokije i Microsofta vjeruju kako će ovo partnerstvo revitalizirati obje kompanije i vratiti ih na vrh svjetskog tržišta.

(Dnevnik.hr/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Brate sjecam se NOKIA 3210…stavis je oko vrata i plus pancirku dok hlupa u prsa kad trcis xD

…a kad me neko zove ugasi mi se TV ;)…

jest vala, ispadne ti, sastavis je i hajd dalje i tako 10 godina, a signal tamo dje niko od ovih modernih nema eheh:) svi bi njesta moderno jel tako?