Preko 35.000 ljudi već obezbjedilo svoje mjesto na Petrovaradinskoj tvrđavi

5 min. za čitanje

kamp3

Naime, preko 35.000 ljudi je već rezervisalo svoje mjesto na EXITu, što je oko 80% od ukupnog kapaciteta Petrovaradinske tvrđave, dok se najveće interesovanje očekuje upravo u danima pred nama. Imajući u vidu da je kapacitet EXITa ograničen, pozivamo sve one koji žele da osjete jedinstvenu atmosferu EXIT festivala da požure i na vrijeme obezbijede svoje mjesto na festivalu.

Posjetioci iz preko 60 država svijeta i svih 5 kontinenata se pripremaju i polako pristižu u Novi Sad. Najveće interesovanje za EXIT u Evropi vlada u Velikoj Britaniji, Holandiji i zemljama regiona Balkana.

Oko 5000 posjetilaca će svoje mjesto naći u EXIT kampu pored SPENS-a, dok će veliki broj turista odsjesti u novosadskim hostelima, hotelima i privatnom smještaju.

publika

State of Exit zone, ples, performans, zone za uživanje i odmaranje, muzički karavan i još mnogo noviteta na EXITu 2013.

Kako se muzički program EXIT festivala 2013 polako kompletira, vrijeme je da vam otkrijemo nesvakidašnje i zanimljive performanse i događaje koje smo pripremili za vas. Od raznih tipova plesa, preko posebno osmišljenih zona za uživanje do interaktivnih događaja koje će publiku pozvati da aktivno učestvuju u festivalu.

State of EXIT zone na kome će biti predstavljen dio društevnog djelovanja festivala, smješten na atraktivnoj lokaciji Petrovaradinske tvrđave, kao najviše mjesto festivala, simbolično će predstavljati Partenon ovogodišnjeg EXIT-a.

Smještena preko puta Reggae bine, ovu zonu činiće Agora stage, SAE institut radionice, Sajam nevladinih organizacija – Place to MOVE, Art Platz, Tesla corner, Azalai i Relay chill zona.

Eureka

Uz Tesla corner, gdje će biti predstavljeni mladi istraživači sa atraktivnim eksperimentima i interaktivne radionice koje će voditi vrhunski predavači sa SAE instituta, jednog od najvećih svjetskih fakulteta za oblasti kreativnih industrija, obrazovni dio zone činiće i bina Agora. Biće to prostor za razgovore, prezentacije, dijalog i diskusiju gdje se u festivalskoj atmosferi i neformalnom ambijentu govori o temama od društevnog značaja za mlade. U dijelu State of EXIT zone dio za inspiraciju su Art Platz, svojevrsna izložba na otvorenom koja će predstaviti nezavisne autore, umjetnike i dizajnere, a kojima će se pridružiti i Mladi dizajneri Balkana – predstavnici Miksera iz Beograda kao i Sajam nevladinih organizacija Place to MOVE sa više od 50 organizacija iz regiona koje će tokom četiri festivalska dana predstaviti svoje projekte i programe. Povezujući inspirativni sa muzičkim dijelom zone, posjetioci festivala će imati priliku da čuju muzičare različitih nacija koji u jedinstvenom Azalai muzičkom karavanu kombinuju afričke ritmove uklopljene sa evropskim melodijama i na taj način kroz zajedničku saradnju stvaraju, improvizuju i izvode neponovljiv muzički doživljaj.

Pored navedenih sadržaja i muzičkog programa koji će slijediti poslije tribina, radionica i prezentacija, State of EXIT zone je obezbijedio i prostor za opuštanje i relaksaciju. CK13 biblioteka na otvorenom, razmjena ploča i bedževa, zabavljanje sa video igrama koje je razvio nagrađivani novosadski game development studio Mad Head Games, kao i Relay masažu.

Pored State of Exit zone, na tvrđavi ćemo uz aktivnu zabavu imati priliku i da se odmorimo i da uživamo. Jedna od veoma specifičnih chill zona je svakako Eureka koja će se predstaviti sa novim konceptom chill out zone koja kombinuje interaktivni dekor i svjetleći i šareni ambijent. Ovaj sjajni chill stage nalaziće se pored Latino bine, gdje će posjetioci uživati i u pogledu na Dunav i grad.

Plesovi koji će definitivno zainteresovati veliki broj publike biće Pole dance koji predstavlja inovativan, provokativan i ukusan nastup djevojaka na latino stage-u koje se bave ovim sportom i veoma poseban Baletski performans, koji će takođe publiku ostaviti bez daha.

Posjetioci EXIT festivala će imati priliku i da posjete i jednu od najlepših galerija u Novom Sadu tako što će biti organizovan i obilazak pod nazivom Take a brake, feel the art in the Gallery.

Na EXIT festivalu koji će obilovati različitim sadržajima, predstaviće se i Makeover @EXIT koji će se nalaziti na Crossroad stage-u, gdje će svi posjetioci imati besplatnu frizuru i šminkanje.

Interaktivan događaj na koji posebno želimo da skrenemo pažnju posjetiocima je svakako Dobro drvo tokom koga će se učesnici i posjetioci EXIT festivala iz svih dijelova svijeta uključiti u ideju ozelenjavanja doniranjem stabala. Ideja je da poslije određivanja lokacije, izvođači zasade svoje „Dobro drvo“ i time obilježe početak formiranja EXIT-ove urbane šume. Svi posjetioci imaće priliku da doniraju svoje personalizovano stablo koje će biti zasađeno na prostoru urbane šume i koje će ih čekati 2014. godine ili svaki drugi put kada ponovo posjete festival.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments