Nagradna igra: Osvoji ulaznicu za koncert Olivera Dragojevića

1.102

Popularni hrvatski pjevač Oliver Dragojević koji je prošle godine napunio već 66. godinu, na muzičkoj sceni je već toliko vremena da je među obožavaocima iz država bivše Jugoslavije već prava legenda.

oliNjegovog prepoznatljivog glasa, interpretacije, pjesama i emocija koje se bude uz njih sjećaju se čitave generacije ljudi, oni malo stariji pa čak i oni nekoliko mlađi, iz hrvatske regije i šire. Uprkos tome što ga neki doživljavaju kao predstavnika tipične dalmatinske pop-pjesme koja koketira sa šansonom, Oliver je u svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karieri dokazato da je on sve osim toga. Naime iza njegovih svevremenskih uspjeha skriva se sofisticirani oblik simbioze između različitih muzičkih žanrova koje Oliver već desetljećima sa filigransko preciznom »tajnom vještinom« kombinira i integrira u svoj prepoznatljiv muzički stil. Da je on stvarno jedan veliki majstor zvuka slažu se brojni muzički poznavaoci koji Olivera opisuju kao mediteransko-dalmatinsku verziju Tonyja Benneta, Franka Sinatre, Deana Martina, Domenica odugna ili Billyja Joela.

O tome kakav mu se žanr zaista može pripisati moći ćete presuditi sami na gala koncertu u bijelom, koji će se održati 24. marta 2013 u Centru Mejdan u Tuzli, u 20.00 sati.

Oliveru će se na pozornici pridružiti i simfonijski orkestar kojeg će predvoditi posebni gost: priznati hrvatski dirigent Alan Bjelinski.

Lukavački Info Portal | SodaLIVE.ba kao ponosni medijski pokrovitelj ovog koncerta za svoje posjetitelje obezbijedio je nagradne ulaznice.

Potrebno je da:

– Podijelite ovaj članak uz komentar “SodaLIVE.ba me vodi na koncert Olivera Dragojevića”
– Isti komentar zbog evidencije napišete ispod ovog članka u sekciji FACEBOOK KOMENTARI
– Večeras nagrađujemo 2 posjetitelja sa po jednom ulaznicom – izvlačenje u 00:00

PREPORUČUJEMO

Komentarisanje nije dozvoljeno.