fbpx

Explosive bina Exit festivala

5 min. za čitanje

Pored već najavljenih Street Dogs i Dirty Rotten Imbeciles, na bini će nastupati i Sodom i Cruel Hand, kao i niz regionalnih i svjetskih bendova spremnih za najžešću svirku na Petrovaradinskoj tvrđavi!

Njemački thrash metal bend, Sodom, nastupa na Explosive bini trećeg dana festivala. Članovi sastava su neprikosnoveni vladari žestokog metal zvuka, duboko ukorijenjenog u najdubljem undergroundu, ali su i suvereni nosioci titule jednog od najcjenjenijih thrash metal bendova starog kontinenta, dok su svojim demo snimcima, a posebno prvim EP izdanjem ‘Under The Sign Of Evil’,  prema mnogim kritičarima udarili temelje black metal pravca . U svojoj dužoj od tri decenije karijeri  bend je  direktnim i sirovim zvukom poharao sve kontinente, stekao armije fanova u svim krajevima svijeta i što je najbitnije, nije ni za korak odstupio od svojih početnih principa. Izdali su 13 studijskih albuma kao i nebrojene singlove, kompilacijske albume, video izdanja,  a pred sam  dolazak u Srbiju na Exit festival bend će objaviti ekskluzivno izdanje povodom 30 godina rada, pod nazivom “30 Years Sodomized  1982-2012”.

Drugi dan festivala, u petak, 13. jula, Explosive binu predvodiće jedan od najvažnijih hardcore sastava nove generacije, američki Cruel Hand. Sa tri studijska albuma iza sebe, uticajima poput Madball, Leeway, Cro-Mags, Metallica, Suicidal, Obituary i kritikama relevantnih medija koji bend nazivaju „veoma intenzivnim hardcore sastavom, koji odlikuje nevjerovatna brzina i svirepe muzičke dionice“, Cruel Hand obećava najokrutniju svirku na Exitu na najbaksuzniji dan u godini!

U četvrtak, 12. jula, podršku već najavljenim Street Dogs pružiće njihovi saborci iz Srbije, jedan od najvažnijih punk bendova kod nas i heroji antifašističke akcije, Red Union. Njima se isti dan pridružuju kolege saborci, The Bayonets, smederevski punk-ska sastav Potres, kao i novosadski Ground Zero, koje odlikuje blenda brzog hardkocore punka i extreme metala. Lajn-ap na Explosivu upotpuniće beogradski metalcore sastav, Nothing Left, bosanski melodični death metal sastav, As I Fall, kao i užički Zeroone i zrenjaninski Garlic.

Petak 13. će, pored već spomenute svirke sastava Cruel Hand, obilježiti i nastupi psychobilly sastava Grandpa Candys aka Čikine bombone, novosadskog hardcore punk sastava, The Bridge i veterana heavy metal scene, Armageddon. Pored njih, nastupiće i italijanski predvodnici hibridnog muzičkog žanra „post-opere“, Crysalis, a uz podršku jedne od najekstravagantnijih modnih kreatorki kod nas, koja dolazi sa performansom pod imenom Maria Margoth Dark Fashion & Hysteria, baziranom na mračnim goth momentima. Idealno za petak 13! Njima se pridružuju i grčki heavy rock bend, Planet of Zeus, nove metalcore snage iz Beograda, Close at Hand, kruševačka hardcore garda, No Way Back, kao i beogradski Blekbox.

Pored Sodoma, u subotu će nastupiti i kolumbijski extreme metal bend, Inquisition, bez čijih koncerata gotovo da se ne može zamisliti niti jedan festival ekstremne muzike. U subotu nam dolaze i veterani Ex-Yu metal scene, slovenački Sarcasm, zadarski predstavnici hrvatske metal scene, Rising Dream, i segedinski doprinos žanru thrash metal, Farcry, koji nastupaju prvi put u Srbiji. U subotu nas očekuju i deathtrash metal spektakl Infest, novosadski black/death metalci,Bane, brutalni death metal iz Makedonije , Formless Terror i sastav koji temelji svoj zvuk na njemačkim thrash metal bendovima stare škole, Toxic Trace.

Konačno, posljednji dan festivala, podršku već najavljenim Dirty Rotten Imbeciles pružiće novosadske legende, Proleće.  U nedelju na Explosive dolaze i legendarni bend ex-YU scene, thrash metal pioniri, Annathema,kao i hrvatska underground senzacija, Narednik lobanja i vod smrti. U nedelju nas očekuje i svirka jednog od najbrutalnijih sastava u Srbiji, Nominal Abuse i beogradskog  thrash / crossover thrash metal sastava, Nadimac,a njima će se pridružiti i novosadski Concrete Sun, bugarsko thrash metal čudovište, The Outer Limits i šidski Putrid Blood.

Provedite 13. po redu Exit festival na najopasnijoj bini Exit festivala. Ekstremna bina za ekstremne ljude, Explosive, i ove godine predstavljaće uporište istinskog undergrounda, brutalnih rifova i svirepih nastupa nekih od najboljih ekstremnih bendova iz čitavog svijeta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments